rujna 2016

U nastavku su obraćanja s press konferencije Hrvatske građanske inicijative, koju je stranka organizirala, povodom špekulacija da HGI ima zagarantiran mandat u budućem sazivu parlamenta.

Obraćanje Marije Vučinović, predsjednice HGI: 

Konceptualni gastronomski performans, “Game of Chefs” odnosno “Susret lidera kulinarstva”, zakazan je za petak, 15. listopada,  i okupit će sedam renomiranih izvršnih šefova kuhinja iz regije u hotelu Regent Porto Montenegro. Oltion Veshi iz Albanije, Nihad Mameledžija iz Bosne i Hercegovine, Ante Udovičić iz Hrvatske, Jure Tomić iz Slovenije i Filip Ćirić iz Srbije predstavnici su svojih gastro identiteta, a već proslavljeni šef kuhinje hotela Regent, Željko Knezović predstavljat će Crnu Goru.

Turistička organizacija Tivat ponudu grada predstavlja na sajmu turizma u Novom Sadu koji se održava od  29. rujna do 1. listopada. Raznovrstan propagandni materijal  Tivta može se naći na štandu Crne Gore, na kome  pored TO Tivat sudjeluju i  Turističke organizacije Ulcinja, Bara, Budve, Kotora, Herceg Novog, Podgorice, Žabljaka, Pljevalja,Mojkovca, Bijelog Polja, Nikšića, Danilovgrada, kao i kompanije „Plantaže“ i Mesna industrija „Goranović“.

Da bi se u Crnoj Gori mogli realizovati razvojni projekti, institucije, na prvom mjestu, mora da obezbijede sigurnost svim građanima, izjavio je Adrijan Vuksanović, nosilac liste Hrvatska građanska inicijativa - HGI Od srca. 

Kompanija Adriatic Marinas - Porto Montenegro iz Tivta ove godine dodjeljuje četiri stipendije u vrijednosti od 50.000 eura za mlade buduće nautičare iz Crne Gore koji će programom obuke Royal Yachting asocijacije (RYA) imati priliku da steknu teorijske i praktične vještine koje će ih na najbolji način kvalificirati za rad na superjahtama u Crnoj Gori, ali i na međunarodnom tržištu rada.

Prigodom početka nove školske i vjeronaučne godine Župni ured Kotor obavještava da će u nedjelju u 10 sati u kotorskoj katedrali biti svečana sv. Misa, zaziv Duha Svetoga i blagoslov školskih torbi. Pozivaju se roditelji i vjeroučenici da sudjeluju. Pjeva dječji zbor kotorske katedrale.

Tivat je ovih dana domaćin 52. Svjetskog prvenstva u ribolovu iz broda za seniore i 16. Svjetskog prvenstva u ribolovu iz broda za juniore. Tim povodom predsjednica Općine Snežana Matijević i potpredsjednik Općine Dejan Maslovar ugostili su jučer kapitene, odnosno menadžere svih 12 ekipa koje se natječu, a dolaze iz: Slovenije, Hrvatske, Italije, Portugala, Španjolske, Francuske, Belgije, Luksemburga, Velike Britanije, Irske, Francuske i Crne Gore.

Dokumentarna izložba “Pređu u spomen”, autorice Jagode Buić, povodom petogodišnjice smrti glumca Predraga Pređa Vušovića, u organizaciji Ministarstva kulture Crne Gore, OJU “Muzeji”-Kotor,Galerije solidarnosti i Društva za kulturnu suradnju Perun iz Zagreba, otvara  se u Galeriji solidarnosti u Kotoru, u petak, 30. rujna, s početkom u 20 sati. Izložbu će otvoriti gospodin Pavle Goranović, ministar kulture Crne Gore.

27. rujna je u Podgorici  konstituiran  Savjet za saradnju sa iseljenicima, koji predstavlja savjetodavno tijelo Vlade Crne Gore.

Prema Zakonu o saradnji Crne Gore sa iseljenicima  Savjet sudjeluje u kreiranju strategije i ukupnih aktivnosti u  suradnji Crne Gore s iseljenicima.

Savjet  za saradnju sa iseljenicima ima 80 članova . Pored predstavnika  iseljeničkih organizacija,  Savjet čine predstavnici organa državne uprave, općina, kao i pojedine  istaknuti javni i kulturni djelatnici.

U cijelosti vam prenosimo intervju Adrijana Vuksanovića, nositelja liste HGI-ja na parlamentarnim izborima za Dnevne novine.

Stranice