Kultura

Tivatske mnogobrojne lokacije i ulice odisat će posebnom živošću i vedrinom uz programe ovogodišnjeg Tivat Music Festivala. Kao jednu od kulminacija tih programa, uz podršku  Veleposlanstva Italije u Crnoj Gori i Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu, obilježit će nastup izuzetnog, svjetski renomiranog rimskog ansambla Mare Nostrum, 16. 7., na otoku  Gospe od Milosti, skrivenom biseru Boke kotorske.

Muzički centar Crne Gore s velikim ponosom najavljuje koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra, na kojem će prvi put u Crnoj Gori nastupiti Zbor Hrvatske radiotelevizije i izvesti kapitalno djelo, Mozartov Rekvijem, u subotu, 13. 4., na  Velikoj sceni, s  početkom u 20 h. 

Na koncertu pod nazivom “Love and death”, koji će predvoditi šef dirigent Mark Korović, kao solisti predstavit će se sopranistica Monika Cerovčec, alt Nikolina Virgej Pintar, tenor Andro Bojanić i bas Vjekoslav Hudeček.

Utorak, 09. travnja 2024.

U okviru proslave obilježavanja Međunarodnog dana džeza, u Velikoj dvorani Kulturnog centra „Nikola Đurković“ Kotor u četvrtak,  11.4.,  s  početkom u 12 sati bit će održan koncert pod nazivom „Džez za djecu“.

Sudjeluju : Ljiljana Sađil - vokal, narator;  Ivan Radivojević – truba, Aleksandar Jaćimović- saksofon, Ivan Ilić – trombon, Milovan Paunović – klavir, Branko Marković – kontrabas i Miloš Grbatinić – bubnjevi.

Ulaz slobodan.

Carmina Burana i premijera kratkog dokumentarnog filma RTCG-a

Monodrama Cabares cabarei,  u izvođenju Zijaha Sokolovića,  bit će izvedena na Velikoj sceni Kulturnog centra Kotor u ponedjeljak, 15.4.,  od 20 sati. Ta „životna komedija“ kako je Sokolović nazvao, za skoro 30 godina postprodukcijskog života imala je preko 2000 izvođenja.

Prodaja ulaznica po cijeni od 7  eura (za učenike, studente i umirovljenike 5 eura) bit će u kancelarijama Kulturnog centra 11.4.  i 12. 4. od 10 h do 12 h, kao i na  dan predstave na blagajni Centra od 18 h do 20 h.

Svečano otvaranje Festivala fotografije „Tivat Photo Days“ će se održati u JU Muzej i galerija Tivat u petak, 5.4.,  u 19 h. Nakon selekcije pristiglih radova na temu „Tranzicija“ ,  najbolji rad će dobiti nagradu i priznanje na ovogodišnjem festivalu, a dodijelit će se i dvije diplome i nagrade za najbolji dokumentarni rad kao i nagrada publike.

U suradnji Fondacije Tivat Music Festival, na čelu s direktoricom Andreom Orlando Tripović i kreativnog tima KotorArt-a, zaživjet će nova umjetničko-edukativna platforma. Uz podršku i partnerstvo s Centrom za kulturu Tivat i direktora gospodina Gorana Božovića prvi projekti bit će realizirani tijekom ljeta 2024. godine.

Povodom obilježavanja Dana škole JU ŠOSMO Vida Matjan večeras,   25.3.,  u 19 h u Koncertnoj dvorani škole (crkva Sv.Duha) bit će održan  Koncert profesora.

„Kotorskoj publici predstaviće se profesori Muzičke škole sa kompozicijama Piazzolle, Dvoržaka, Diabellia, Pučinija, Moskovskog, Štrausa, Bocchinia, Arlena …“ – najavljuju iz Škole.

 

 

 

Međunarodni festival KotorArt ističe se po umjetničkom kvalitetu i jedinstvenom konceptu svojih programa, a proglašen je i festivalom od posebnog značaja za kulturu Crne Gore. Ovog ljeta, tokom srpnja  i kolovoza mjeseca, osim glavnog segmenta Don Brankovih dana muzike, čiji programi predstavljaju okosnicu cijelog festivala, posjetitelji  će moći  uživati i u raznovrsnim sadržajima u okviru pratećih segmenata književnog, likovnog i dramskog programa.

Srijeda, 20. ožujka 2024.

Današnji gost emisije Bokobran je Saša Karajović, nacionalni koordinator Mladih ekoreportera i izvršni direktor NVO  Ekom.

U današnjoj emisiji razgovarali smo o znanstvenoj konferenciji “Muzeji i klimatska kriza”, koja je prošlog  tjedna  upriličena u JU Muzej i galerija Tivat.

Stranice

Subscribe to RSS - Kultura