Hrvatska

Povodom 70. obljetnice OMH u Dubrovniku festival “Grad od riječi”

Povodom 70. obljetnice djelovanja, Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku najavljuje književno-kulturni festival “Grad od riječi”, koji će se održati od 10. do 12. listopada 2024. godine u Lazaretima (1. lađa) u Dubrovniku.

Pročitajte više

„The Mother of Diamonds” pobjednik ovogodišnjeg Neum Underwater Film Festivala

Neum je sinoć bio središte međunarodnog susreta autora i ljubitelja podvodnih filmova. Neum Underwater Film Festival započeo je u 17 sati prikazivanjem studentskih i vrhunskih ostvarenja mladih autora iz cijelog svijeta.

Pročitajte više

Šesta godina bez glazbene legende

Oliver Dragojević preminuo je 29. srpnja 2018. godine, ali je svojim pjesmama  ostavio neizbrisiv trag na domaćoj glazbenoj sceni.

Pročitajte više

DHK - Poziv na suradnju za časopis „Republiku”

Poštovane autorice i autori,

pozivamo vas da svojim prilozima obogatite Republiku, časopis Društva hrvatskih književnika koje 2025. obilježava 125 godina postojanja, što želimo posebno obilježiti.

Pročitajte više

Crna Gora bitno odstupila usvajanjem Rezolucije o Jasenovcu

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir susrela se u srijedu s veleposlanikom Republike Mađarske u Republici Hrvatskoj Csabom Demcsákom. 

Pročitajte više

Interkulturalni aspekti u prozi pisca Guillerma Mimice iz Čilea

Pisac dvostruke karijere Guillermo Mimica piše efektnim stilom. Svoje teme obrađuje znalački; zapaža se da se za njihovu obradu pomno priprema, povezujući u fabuli kulturne fenomene dviju udaljenih zemalja Hrvatske i Čilea…

Pročitajte više

Foto natječaj „Volim svoju županiju“

Hrvatska zajednica županija otvorila je novi krug foto natječaja „Volim svoju županiju“ kojemu je cilj prikazati posebnosti svih hrvatskih krajeva.

Pročitajte više

Hrvatska slavi Dan državnosti

Hrvatska slavi Dan državnosti - prije 34 godine, 30.

Pročitajte više

Preminuo književnik Luko Paljetak

Hrvatski književnik, pjesnik i prevoditelj iz Dubrovnika, akademik Luko Paljetak umro je u nedjelju u 81. godini, nakon teške bolesti.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Hrvatska