O kulturnoj baštini Hrvata Boke i demografskim promjenama

U današnjoj emisiji „Tragom Hrvata Boke i događaja“ poslušajte predavanje prof. dr. sc. Roka Mišetića i prof. dr. sc.

Pročitajte više

Predstava „Prah“ u Kotoru

Predstava „Prah“ rađena u koprodukciji  Narodnog pozorišta Beograd i Šabačkog  pozorišta,  bit će izvedena na velikoj sceni kotorskog Kulturnog centra „Nikola Đurković“ u četvrtak, 26. 10.,  u 20 sati.

Pročitajte više

Predsjednica Općine Tivat ugostila istaknute tivatske sportaše

Predsjednica Općine Tivat Snežana Matijević ugostila je jučer sportaše iz Tivta koji su u proteklom periodu ostvarili značajne rezultate, prije svega na međunarodnoj sportskoj sceni, afirmirajući Tivat na

Pročitajte više

U Zagrebu promoviran zbornik radova „Hrvatska izvan domovine“

U nazočnosti brojne publike u Zagrebu je 18. listopada svečano promoviran , čiji su autori sudionici Drugog Hrvatskog iseljeničkog kongresa lani održanog u Šibeniku.

Pročitajte više

Izvješće sa znanstveno-stručnog skupa “Demografske promjene i kulturna baština Hrvata Boke kotorske”

Demografske promjene i kulturna baština Hrvata Boke kotorske bila je tema znanstveno-stručnog skupa održanog 11. listopada na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu.

Pročitajte više

Vasko Lipovac i likovna umjetnost u prostoru

U velikom i raznovrsnom opusu likovnih djela, Vasko Lipovac se istaknuo svojim odnosom prema prostoru, arhitekturi, ali i viđenjem i promicanjem važnosti likovne umjetnosti u oplemenjivanju životnog prostora.

Pročitajte više

Dan kravate

Danas se obilježava hrvatski i svjetski Dan kravate.

Pročitajte više

Poznati japanski fotograf izlaže u Tivtu

U četvrtak, 19.10.2017. godine u Galeriji ljetnjikovca Buća – Centra za kulturu Tivat bit će otvorena izložba fotografija Yuye Matsuo. 

Pročitajte više

Zajednica Hrvata organizira „Dan kruha“ u Podgorici

Zajednica Hrvata i prijatelja – Crna Gora u subotu, 21. listopada, u 20 sati u okviru projekta „Plodovi života“, koji je prije svega okrenut starijim članovima društva, organizira „Dan kruha/hljeba“.

Pročitajte više

Potpisan ugovor s „Jedinstvom“ – nastavak radova na kanalizacijskom i sistemu vodosnabdijevanja u Tivtu

Direktor poduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Tivat Alen Krivokapić potpisao je jučer u Kotoru, ugovor s poduzećem „Jedinstvo“, vrijedan 1.912.970 eura, a za koji je sredstva osigurala Općina Tivat kroz kreditnu liniju KfW banke.

Pročitajte više

Nova donacija Knjižnici „Ljudevit Gaj“

Hrvatsku knjižnicu „Ljudevit Gaj“ u Donjoj Lastvi jučer je posjetio gospodin Žarko Brajević iz Podgorice, te donirao niz vrijednih književnih izdanja ruskih pisaca Tolstoja i Dostojevskog, kao i Dreisera i Mihaila Lalića.

Pročitajte više

NACIONAL - ALKOHOLIZAM

Kao svaka druga ljubav, ljubav prema svojem narodu je dio intime koje se ne treba stidjeti i koju nije pristojno javno isticati. Samo pijani javno ističu svoju intimu.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to