Telegram ministra kulture povodom smrti doajena crnogorske moderne poezije Mladena Lompara

Povodom smrti doajena crnogorske moderne poezije Mladena Lompara, prof.mr. Janko Ljumović, ministar kulture uputio je telegram sućuti, u kojem se, između ostalog navodi:

 

Pročitajte više

Predstava "U agoniji" sutra u Tivtu

Kazališna predstava "U agoniji", u režiji Ane Đorđević, bit će odigrana na sceni Atrija Buća u Tivtu, u četvrtak, 17. kolovoza, s početkom u 21.30 h.

Pročitajte više

Blagdan sv. Roka i "Fešta od rogača"

Danas, na blagdan svetoga Roka, svečana sveta misa će biti u 19 sati u istoimenoj crkvi u Donjoj Lastvi, nakon čega će biti održana procesija.

Pročitajte više

Susret veleposlanika Države Palestine s predstavnicima hrvatske zajednice u Crnoj Gori

Veleposlanik Države Palestine u Crnoj Gori, njegova ekselencija Rabii AlHantouli posjetio je prostorije Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore u Donjoj Lastvi, gdje se susreo s predsjednikom Vijeća Zvonimirom Dekovićem, ministricom u Vladi Crne G

Pročitajte više

Preminuo je veliki i dragi prijatelj, „otmjeniji od svih pjesnika“ Mladen Lompar

“Pojavom Mladena Lompara crnogorska poezija dobila je vijenac ženskih glasova u stihu, muškom rukom zahvaćen bokor ženskih ličnosti koje istorija nije dovršila, te je pjesnik od njih ispleo krug-kolo kojim će započinjati svaka buduća igra poez

Pročitajte više

Danas svetkujemo Marijino uznesenje na nebo – Veliku Gospu

Svetim misama od ranih jutarnjih sati, štovatelji Blažene Djevice Marije, Bokelji i hodočasnici, proslavljaju ovaj veliki kršćanski blagdan.

Pročitajte više

Izložba na otoku Gospe od Škrpjela

Galatea Gallery iz Podgorice i Biskupski ordinarijat Kotor - Župni ured u Perastu organizirali  su povodom blagdana Velike Gospe u istoimenom svetilištu u Pomirbenoj dvorani na otoku Gospe od Škrpjela izložbu na kojoj se predstavila slikarica  Lj

Pročitajte više

Toni Cetinski u Tivtu

Turistička organizacija Tivat  u suradnji s Općinom Tivat i Ugostiteljima grada Tivta organizira veliki koncert Tonija Cetinskog.

Pročitajte više

Svetkovina lastovskog zaštitnika Svetoga Roka

Na blagdan Svetoga Roka, 16. kolovoza, u istoimenoj crkvi u tivatskoj Donjoj Lastvi svete mise će se održati  u 10 i u 19 sati.
Pročitajte više

„Ljeto dobrog ukusa“ se nastavlja

Turistička organizacija Tivat nastavlja s organizacijom tradicionalnih fešti pod nazivom „ Ljeto dobrog ukusa“. Sljedeća u nizu je matine žurka na Verigama, koja će se održati u petak 18.8., s početkom u 15:30h.

Pročitajte više

„Barokno veče“ u Tivtu

U  utorak, 15.8., na  Sceni Atrija Buća, s početkom u 21 sat  održat  će se glazbeno - scenski program ” Barokno veče ” u izvođenju  Modnog  kluba  Modest i prijatelja.

Ulaz je slobodan.

Pročitajte više

Sandra Perković osvojila svjetsko zlato

SANDRA PERKOVIĆ je najbolja na svijetu. To nije novost, ali je dobilo potvrdu na Svjetskom prvenstvu u Londonu gdje je hrvatska atletičarka uvjerljivo osvojila zlato.
Pročitajte više

Stranice

Subscribe to