Dan novinara Crne Gore

Za Dan novinara Crne Gore je uzet datum 23. siječnja 1871. godine, kad je na Cetinju tiskan prvi broj prvog crnogorskog lista "Crnogorac". Tjednik za politiku i književnost izlazio je na četiri strane.

Pročitajte više

Općina Tivat - „Javni konkurs za sufinansiranje sportskih organizacija“

Općina  Tivat raspisala je „Javni konkurs za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija za 2021. godinu“.

Pročitajte više

Milica Kovačević – Veoma smo zadovoljni našim ukupnim djelovanjem

Na valovima Radija Dux danas je gostovala Milica Kovačević, PR menadžerica Crvenog krsta Crne Gore, koji je nedavno obilježio 145 godina postojanja i djelovanja.

Pročitajte više

Drugo izdanje knjige „Borba za vrijednost svoga „ja“ - pokus filozofije slavenskog individualizma“

„Borba za vrijednost svoga „ja“ - pokus filozofije slavenskog individualizma“ prikaz je drugog izdanja poznate knjige hrvatskoga pravnika, političara, ideologa i sociologa I. Pilara, čije je prvo izdanje izišlo u Zagrebu početkom 1922.

Pročitajte više

Delfinova godina jubileja

Jedriličarski klub Delfin dobitnik je nagrade za najbolji sportski klub u Tivtu u 2020. u izboru Sekcije sportskih novinara Radio Tivta. Iako je 2020.

Pročitajte više

Preminula glumica Mira Furlan

Istaknuta kazališna i filmska glumica Mira Furlan umrla je u srijedu u 66. godini života, objavljen je na njezinom twitter profilu.  

Pročitajte više

Osigurani prvi udžbenici za srednjoškolce hrvatske nastave u Srbiji

 Prvi put od formiranja hrvatskih odjela na srednjoškolskoj razini prije 14 godina Srbija je osigurala udžbenike na hrvatskom jeziku, koji su u skladu s programom nastave i učenja, objavili su u srijedu mediji na hrvatskom u Vojvodini.

Pročitajte više

Program proslave sv. Tripuna

Proslava nebeskog zaštitnika grada Kotora i Kotorske biskupije sv. Tripuna ove će se godine održati u skladu s važećim epidemiološkom mjerama, što znači da će izostati uobičajena Vanjska proslava na prvu nedjelju nakon 3. veljače, Kolo sv.

Pročitajte više

Veselko Grubišić neumorni diplomata svjetskog renomea

Nekada svojim rođenjem svako od nas čudesnim putevima sudbine u svom životu stigne do visokog društvenog, intelektualnog, i političkog establišmenta i na tom putu ispiše najljepšu stranicu svoje lične istorije ali i istorije svoje države i svog d

Pročitajte više

Josip Radić – kamene minijature, svjedoci vremena i vjere

Današnji gost Radija Dux  bio je Josip Radić, samouki umjetnik, koji stvara prava umjetnička djela s bračkim kamenom.

Pročitajte više

Poziv tivatskim poduzetnicima za certifikaciju i dobivanje ekološke oznake Good Travel Seal

„Svjedoci smo da je turizam jedan od prvih sektora duboko pogođen mjerama suzbijanja COVID-19 što je dovelo do nezapamćenog uticaja na radna mjesta i putovanja.

Pročitajte više

Hrvatski animirani film Dalibora Barića u utrci za Oscara

Film "Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa" Dalibora Barića ušao je u utrku za ovogodišnjeg Oscara u kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog filma, potvrdio je Hini autor koji kaže da mu je sve to još jako nestvarno.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to