Najnovijie

Tivat - „Manji broj inficiranih, ali neophodno poštovanje mjera“

Predsjednik Općine Tivat Željko Komnenović sazvao je danas Općinski tim zaštite i spašavanja kako bi se razmotrila aktualna epidemiološka situacija u gradu i kako bi se poduzele aktivnosti s ciljem sman

Pročitajte više

Počinje upis novih članova u Amatersko kazalište HNV - a

Amatersko kazalište Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore objavljuje poziv za upis novih članova.

Pročitajte više

Sveti Matej – prezreni carinik kojeg je Isus pozvao i učinio svojim vjernim apostolom

Prema Evanđeljima, sveti Matej bio je carinik i pripadao skupini ljudi koji su bili neumoljivi i često korumpirani, te od ostalih Židova smatrani i obredno nečistima. Promijenio se nakon što ga je osobno Isus posjetio i blagovao u njegovoj kući.

Pročitajte više

Gracija Filipović o ulozi Julije u filmu „Murina“

Današnja gošća Radija Dux je talentirana Gracija Filipović, glumica poznatog hrvatskog filma „Murina“, koji je ovo ljeto ostao itekako zapažen u sferi filmske umjetnosti. Gracija je rođena u Dubrovniku 2002., gdje je već glumila u kazalištu.

Pročitajte više

Besplatni tečajevi talijanskog jezika

Zajednica Italijana Crne Gore i ove godine organizira za sve zainteresirane   besplatne tečajeve talijanskog jezika u više gradova. Upit za prijavu možete izvršiti putem web portala comunitamontenegro.org.

Pročitajte više

Promocija dvije antologije suvremene crnogorske i hrvatske poezije

U sklopu međunarodne kulturne suradnje Društva hrvatskih književnika i uz podršku Ministarstva vanjskih poslova i Veleposlanstva Republike Hrvatske, u Crnoj Gori će od 20. 9. do 24. 9.

Pročitajte više

Okrugli stol ,,Futur drugi’’ u organizaciji Zagrebačkog knjižničarskog društva

Zagrebačko knjižničarsko društvo organiziralo  je 17. 9., Okrugli stol ,,Futur drugi’’ s temom uloge stručnog bibliotekarskog društva.

Pročitajte više

Roman kanadsko-hrvatske književnice Katarine Pejaković predstavljen u Matici

Dvojezično izdanje romana “Anđeo” predstavili su književnica Anita Martinac, predsjednik UV HMI-ja Milan Kovač, Sanja Pažin u ime nakladnika, recenzent Anto Pranjkić i autorica

Pročitajte više

Stranice