Kultura

Gošća Bokobrana - kustosica Natalija Đuranović

Današnja gošća emisije Bokobran je kustosica Natalija Đuranović, a povod za današnji razgovor je izložba "Instinkt” Ivice Aranđusa, koja je otvorena u Muzeju savremene umjetnosti i Crne Gore 9. 2. 2024. godine.

Pročitajte više

U Podgorici promovirana „Poezija bokeljskih Hrvata”

U organizaciji JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore i Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, sinoć  je u Narodnoj biblioteci Radosav Ljumović u Podgorici održana promocija knjige „Poezija bokeljskih Hrvata” – antologija hrvat

Pročitajte više

Promocija Antologije poezije bokeljskih Hrvata u Podgorici i Tivtu

Javna ustanova Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore i Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore organiziraju  promociju knjige „Poezija bokeljskih Hrvata” – antologija hrvatskog pjesništva od 16. do 21. stoljeća.

Pročitajte više

Lado korizmenim koncertom obilježava 75. godišnjicu rada

Korizmenim koncertima Ansambl Lado obilježava 75.

Pročitajte više

Željezo – simbolika i upotreba u umjetnosti

Lijepa riječ i gvozdena vrata otvara. Ovo je izreka koja govori o tome koliku moć ima riječ, toliku da simbolički može da otvori vrata koja su napravljena od najčvršćeg materijala – željeza.

Pročitajte više

Objavljena knjiga ”Nobilitet Bara u sto biografskih zapisa” dr. Sava Markovića

U izdanju NIP „Gospa od Škrpjela“ iz Perasta izašla je nova knjiga doktora humanističkih i pravnih nauka Sava Markovića iz Bara ” Nobilitet Bara u sto biografskih zapisa”.

Pročitajte više

Natječaj za glazbeni festival „Biser Jadrana“ u Tivtu

Regionalni glazbeni festival  „Biser Jadrana 2024.“ raspisuje natječaj za najbolju kompoziciju u kategoriji pop, zabavne i mediteranske glazbe. Više o svemu možete pročitati u nastavku.

Pročitajte više

Današnji gost - povjesničar umjetnosti Miljan Živković

Današnji gost emisije Bokobran je povjesničar umjetnosti Miljan Živković.

Pročitajte više

Sutra u Kotoru počinje samit Heritage & Creativity

Sutra, 1. 2., s  početkom u 18 sati  i 30 minuta u prostorijama Kina „Boka“ počinje samit Heritage & Creativity u organizaciji Fondacije Don Branko Sbutega (Međunarodni festival KotorArt) i SHARE fondacije iz Beograda.

Pročitajte više

Srebro – simbolika

Sve u prirodi živi po principu suprotnosti: svjetlost i tama, dan i noć, mjesec i sunce, vatra i voda, žensko i muško, dobro i zlo...

Pročitajte više

Zlato – simbolika i upotreba u likovnoj umjetnosti

Kada spomenemo zlato uvijek se najprije asociramo na metal sjajno žute boje, obično oblikovan kao neka vrsta nakita (najčešće prsten, ogrlica, narukvica, minđuše).

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Kultura