Kultura

Izložba “Moderne ikone” u Muzeju i galeriji Tivat

Izložba slika akademske slikarice mr. Ljiljane Kolundžić “Moderne ikone” bit će otvorena u Muzeju i galeriji Tivat u ponedjeljak, 26. 7.,  s početkom u 21 h.

Pročitajte više

Kazališna predstava Hasanaginica u Tivtu

U okviru postPurgatorija 2021. tivatska publika će imati priliku  pogledati  kazališnu predstavu “Hasanaginica” na Sceni Atrija Buća,  23.7., 24.7., 25.7., s početkom u 21:30h.

Pročitajte više

Predstavljena monografija “Tradicija maškaranja u Tivtu”

Promocija monografije “Tradicija maškaranja u Tivtu”, autora Lazara Božovića, održana je sinoć u Atriju ljetnikovca Buća u Tivtu.

Pročitajte više

Serijal koncerata u luci umjetnosti – mjesto susreta umjetnosti i prirode

Nakon nedavno završene Umjetničke kolonije u kojoj je u Luštici Bay stvaralo sedam slikara i vajara, od utorka, 20.

Pročitajte više

Promocija knjige „Teuta kraljica Ilira“ u Tivtu

Dio programa tradicionalne tivatske kulturne manifestacije Purgatorije bit će i roman „Teuta kraljica Ilira“ crnogorskog pisca Miraša Martinovića, koji je nagrađen međunarodnom književnom nagradom Zlatni zmaj.

Pročitajte više

Kultura sjećanja: Mediteranske obale Liberta Slovinića

„Tko je blizu mora, taj je blizu Boga.“

Narodna izreka

Pročitajte više

Hrvatska "Murina" osvojila nagradu za najbolji debitantski film u Cannesu

Film Antonete Alamat Kusijanović "Murina" dobio je u subotu na svečanom proglašenju pobjednika ovogodišnjeg Filmskog festivala u Cannesu prestižnu nagradu Camera d’Or, što je jedan od najvećih uspjeha hrvatskog filma u inozemstvu.

Pročitajte više

Promocija knjige “Tesla: Duhovni lik” u Tivtu

Promocija knjige “Tesla: Duhovni lik” prezbitera  Olivera Subotića upriličit će se u Muzeju i galeriji Tivat, na terasi prvog kata galerije, u nedjelju, 18. 7., s početkom u 20h.

Pročitajte više

Plesna predstava „Jedan“ u Tivtu

Plesna predstava Jedan prikazat će se u subotu,  17.7., na Sceni Atrija Buća, s početkom u 21:30h u Tivtu u okviru 3. Festivala plesnog teatra  - Tivat 2012.

Pročitajte više

Započeli jubilarni KotorArt Don Brankovi dani muzike

Međunarodni Festival KotorArt Don Brankovi dani muzike sinoć su svečano otvoreni, tradicionalno, pozivom “zvona, zvonite!”, koje je ovoga puta izgovorila ministrica prosvjete, nauke, kulture i sporta, gđa Vesna Bratić.

Pročitajte više

Izložba "Bokeljski Hrvati 2021." u Tivtu

Kulturno – edukativni projekt Putevima bokeljskih Hrvata ove godine predstavlja zanimljivu izložbu u tehnici kolaža Bokeljski Hrvati 2021.

Pročitajte više

Svečano otvaranje KotorArt Don Brankovih dana muzike

Međunarodni Festival KotorArt Don Brankovi dani muzike započinju festivalski program svečanim koncertom na trgu ispred katedrale sv. Tripuna, u srijedu, 14. 7., s početkom u 21.30h.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Kultura