Kultura

60. Festival hrvatskih kazališnih amatera ide online!

Šesnaest odabranih predstava hrvatskih amaterskih kazališta i skupina ove godine dolaze izravno u vaše domove. Blagdansko predbožićno vrijeme, od 4. do 19.

Pročitajte više

Uspješna godina za Kristinu Miljenović

14. izdanje u Srbiji "Vojvodina guitar fest"2020, međunarodno natjecanje "Dr. Jovan Jovičić" international  competition, održano je  online od  27.11.

Pročitajte više

Festivalski put filmova "Mir naše Gospe" i "Ognjilo"

Dva dokumentarca Vladimira Perovića u produkciji Centra za kulturu Tivat, „Ognjilo“ i „Mir naše Gospe“, nastavljaju svoj međunarodni festivalski put.

Pročitajte više

HSK: Do kraja godine sedam online manifestacija

Hrvatski sabor kulture (HSK), vodeći predstavnik kulturno-umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj, do kraja ove godine pripremio je sedam susreta i festivala u online okruženju koji kroz različite vidove kulturno-umjetničkog izražavanja promoviraju am

Pročitajte više

Članovi Amaterskog kazališta HNV-a sudionici seminara „Scenografija i kostimografija" u organizaciji Hrvatskog sabora kulture

Članovi Amaterskog kazališta Hrvatskog nacionalnog vijeća Matej Knezović, Tea Grgurović i Dijana Milošević sudjelovali su na trodnevnom online seminaru „Scenografija i kostimografija kao važni segmenti kazališne predstave“ u organizaciji Hr

Pročitajte više

Dragan Popadić : “Samo sam čovjek”

U današnjoj emisiji Bokobrana povjesničarka i teoretičarka umjetnosti Marija Saičić, ugostila je Dragana Popadića. U razgovoru s gospodinom  Draganom, koji je čitav svoj radni vijek proveo kao novinar, od 1986. zaposlen u Radio Tivtu, a od 1995.

Pročitajte više

Antonia Vučinović: „Scena je kao moj dom“

Sopranistica Antonia Vučinović je proteklog vikenda održala svoj prvi solistički koncert online. Od prethodnog gostovanja Antonia je upisala Muzičku akademiju na Cetinju, što je i  bila njezina velika želja.

Pročitajte više

„Knjiga – Rasprava o precima porodice Martinović iz Perasta“

OJU "Muzeji" Kotor objavila je  knjigu Draga Martinovića o precima obitelji Martinović iz Perasta. Općinska  javna ustanova "Muzeji" Kotor završila je još jedan od mnogobrojnih projekata, čija je realizacija bila aktualna prethodnih mjeseci.

Pročitajte više

Antonia Vučinović održala prvi solistički koncert online

Naša sugrađanka Antonia Vučinović , sopranistica, sinoć je održala prvi solistički koncert online u okviru programa „Novembarski dani“ na YouTube kanalu „Purgatorija“ tivatskog Centra za kulturu.

Pročitajte više

Promocija romana „Mala Dolores” Josipa Tripovića

Promocija romana “Mala Dolores” Josipa Tripovića bit će održana u četvrtak, 12. 11., s početkom u 19 h, u Dvorani park u Herceg Novom.

Pročitajte više

Kristina Miljenović - dvije nagrade u Makedoniji

Kristina Miljenović, više puta nagrađivana gitaristica iz Kotora, odlična učenica u klasi Romea Lukšića 8. razreda ŠOSMO "Vida Matjan" i OŠ "Njegoš, osvojila je dvije nagrade u Makedoniji i to: 1.

Pročitajte više

Katalog Etnografske zbirke Muzeja grada Perasta

Općinska  javna ustanova "Muzeji“ Kotor obavještava javnost da je iz tiska izašao Katalog Etnografske zbirke Muzeja grada Perasta.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Kultura