Kultura

Izložba „Hrvatska baština u trećoj dimenziji“ u Kotoru

Hrvatsko građansko društvo Crne Gore, Hrvatska matica iseljenika-podružnica Split i Pomorski muzej Crne Gore Kotor organiziraju izložbu pod nazivom „Hrvatska baština u trećoj dimenziji“.

Pročitajte više

Međunarodni festival KotorArt - više od 300 programa s preko 1500 umjetnika

Tijekom 48 festivalskih dana ovogodišnjeg izdanja Međunarodnog festivala KotorArt više od 1500 umjetnika iz 25 zemalja izvest će više od 300 programa – 53 glavna i preko 250 pratećih.

Pročitajte više

„Susret je najveći dar“

U izdanju Narodne knjige iz Podgorice i MIBA Books-a iz Beograda objavljena je izuzetno značajna knjiga sjećanja Branke Bogavac  -  „Susret je najveći dar“.

Pročitajte više

Koncert „Šumanov Betoven” večeras u Tivtu

 Danas, s početkom u 21.30h,  na maloj sceni Centra za kulturu Tivat, a u sklopu festivala „Mediteranske note”, bit će održan koncert u izvođenju Quartetto Energie Nove i Irine Zahharenove.

Pročitajte više

Izložba „Paralelni svijet” u Kotoru

U utorak, 25. 6.,  u 20.30h,  u organizaciji OJU Muzeji Kotor – Galerija Solidarnosti, Palača Pima u Starom gradu Kotoru, održat će se otvaranje izložbe plakata i digitalnih grafika Tamare Ćetković, pod nazivom „Paralelni svijet”.

Pročitajte više

JU ŠOSMO „Vida Matjan“ Kotor - upis u I. razred osnovne

JU ŠOSMO „Vida Matjan“ Kotor  nastavlja s upisom u I. razred osnovne Muzičke škole i narednog tjedna, od ponedjeljka do petka, na sljedećim smjerovima: flauta, truba, horna, saksofon, klarinet, harmonika, solo pjevanje, violina i violončelo.

Pročitajte više

Knjiga „Nora danas" Mire Gavrana objavljena u Parizu

 Nakon niza inozemnih kazališnih premijera, književniku Miri Gavranu u Parizu je objavljena knjiga „Nora danas" u izdanju izdavačke kuće Prozor-Editions, a na francuski jezik knjigu je preveo Nicolas Raljević.

Pročitajte više

Tivat slavi Dan glazbe festivalom „Mediteranske note“

Tivat će večeras, poput svjetskih metropola, obilježiti međunarodni Dan glazbe. U 21.30h počinje drugi glazbeni festival pod nazivom Mediteranske note - Strune koje nas spajaju.

Pročitajte više

Otvorena izložba „U liku Serenissime: Ogledi iz istorije peraškog graditeljstva (1687. -1797.)”

arhitekti Luki Pajoviću, koji se predstavio peraškoj publici svojom prvom samostalnom Na samom početku prisutnima se obratila rukovoditeljica Muzeja grada Perasta, Dragana Lalošević, koja je pozdravila prisutne i poželjela im dobrodošlicu.

Pročitajte više

Koncert „Pozdrav ljetu“ u Gornjoj Lastvi

U subotu, 22.6, s početkom u 21 sat održat će se  koncert „Pozdrav ljetu“. U Gornjoj Lastvi ispred Župne crkve nastupit će  ženska klapa „Bellezza“ i muška klapa „Jadran“.

Pročitajte više

Koncert „Muzika pred palatom“ povodom Svjetskog dana glazbe

U organizaciji OJU Muzeji Kotor u četvrtak, 20. 6., s početkom  u 20 h, ispred Galerije solidarnosti i Palače Pima, bit će održan koncert pod nazivom ,,Muzika pred palatom” gudačkog kvarteta ,,Allegro” iz Podgorice.

Pročitajte više

Međunarodni festival klapa u Perastu od 26. 6. do 30. 6.

Međunarodni festival klapa u Perastu bit će održan od 27.6. do 30. 6. programom kojim i službeno počinje KotorArt 2019.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Kultura