Kultura

U razgovoru sa sudionicima mjuzikla „Put do Boga“

Mjuzikl  „Put do Boga“, o bl. Ozani, Dramske družine bl. Ozana Župe Krista Kralja Trnje iz Zagreba, predstavljen je publici u subotu,  u crkvi Sv. Duha,  u Kotoru. Djeca, koja su sudjelovala u mjuziklu, prikazala su nam  životni put bl.Ozane tj.

Pročitajte više

„Priroda stvari“ Ivice Aranđusa

„Nastaće haos. A iz haosa se rađaju zvezde.“

B. Pekić

Pročitajte više

Predstava „Mislim da treba da razgovaramo" u Tivtu

Predstava ,,Mislim da treba da razgovaramo”, za koju je po motivima djela Ingmara Bergmana tekst napisala Dragana Tripković, a režirao Danilo Marunović, bit će izvedena u ponedjeljak, 18.3., s  početkom u 20 h u Velikoj dvorani Centra za kulturu

Pročitajte više

Predstava „Tesla – prilagođavanje anđela“ gostuje u Tivtu

U četvrtak, 14. 3., u 20.00 h,  u Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat gostuje kazališna  predstava Tesla – prilagođavanje anđela. Predstava je po tekstu Stevana Pešića nastala kao koprodukcija KaBine s Teatrom Erato i KIC-om Zagreb.

Pročitajte više

Gost Bokobrana - arhitekt Mijat Nikčević

Današnji  gost emisije Bokobran je arhitekt  Mijat Nikčević.

Pročitajte više

Dječja predstava "Tarzan – gospodar džungle" u Tivtu

Predstava Gradskog pozorišta iz Podgorice "Tarzan – gospodar džungle" (5+) bit će izvedena u Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat u utorak, 12. 3.,  u 18 h.

Pročitajte više

Najava projekta “Participativno popisivanje nematerijalne baštine opštine Tivat”

Projekt “Participativno popisivanje nematerijalne baštine opštine Tivat” uskoro počinje u Tivtu. Prvi dio projekta obuhvata obuku popisivača i održat će se 9.3. i 10. 3.u JU Muzej i galerija Tivat.

Pročitajte više

Predstavljen novi hrvatski prijevod Danteova "Raja"

Novo hrvatsko izdanje "Raja", trećega dijela "Božanstvene komedije" Dantea Alighierija u proznom prijevodu Božidara Petrača predstavljeno je u srijedu navečer u Matici hrvatskoj.

Pročitajte više

Gošća Bokobrana - kustosica Natalija Đuranović

Današnja gošća emisije Bokobran je kustosica Natalija Đuranović, a povod za današnji razgovor je izložba "Instinkt” Ivice Aranđusa, koja je otvorena u Muzeju savremene umjetnosti i Crne Gore 9. 2. 2024. godine.

Pročitajte više

U Podgorici promovirana „Poezija bokeljskih Hrvata”

U organizaciji JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore i Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, sinoć  je u Narodnoj biblioteci Radosav Ljumović u Podgorici održana promocija knjige „Poezija bokeljskih Hrvata” – antologija hrvat

Pročitajte više

Promocija Antologije poezije bokeljskih Hrvata u Podgorici i Tivtu

Javna ustanova Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore i Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore organiziraju  promociju knjige „Poezija bokeljskih Hrvata” – antologija hrvatskog pjesništva od 16. do 21. stoljeća.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Kultura