Kultura

Vasko Lipovac i likovna umjetnost u prostoru

U velikom i raznovrsnom opusu likovnih djela, Vasko Lipovac se istaknuo svojim odnosom prema prostoru, arhitekturi, ali i viđenjem i promicanjem važnosti likovne umjetnosti u oplemenjivanju životnog prostora.

Pročitajte više

Poznati japanski fotograf izlaže u Tivtu

U četvrtak, 19.10.2017. godine u Galeriji ljetnjikovca Buća – Centra za kulturu Tivat bit će otvorena izložba fotografija Yuye Matsuo. 

Pročitajte više

Promocija knjige "Bokeška pjatanca" u Kotoru

U organizaciji OJU „Muzeji“- Galerije solidarnosti , u utorak,17. listopada u 19 sati u Galeriji solidarnosti u Kotoru bit će pretstavljena nova knjiga Maša Čekić  "Bokeška pjatanca".

Pročitajte više

Skup posvećen demografskim promjenama i kulturnoj baštini Hrvata Boke kotorske održan u Zagrebu

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu pokrenuti su znanstveni skupovi koji će tematski biti posvećeni hrvatskim autohtonim manjinama i hrvatskom iseljeništvu u različitim kulturnim, društvenim i pravnim okvirima.

Pročitajte više

Koncert gudačkog kvarteta „Doclea“ u Kotoru

Koncert gudačkog kvarteta „Doclea“ bit će održan u Glazbenoj dvorani  kotorskog Kulturnog centra „Nikola Đurković“ u ponedjeljak, 16. 10.,  u 20.30h.

Ulaz je slobodan.

Pročitajte više

Andro Radulović o izložbi posvećenoj Bokeljskoj mornarici u gradu Krku

Ravnatelj Pomorskog muzeja Crne Gore Kotor  Andro Radulović boravio je proteklog vikenda u gradu Krku povodom izložbe Petnaest desetljeća Bokeljske mornarice na fotografijama, koja je bila centralni dio programa obilježavanja proslave 446.

Pročitajte više

Izložba Pomorskog muzeja Crne Gore u gradu Krku

Povodom obilježavanja godišnjice Lepantske bitke, u gradu Krku u sklopu programa "Štorija o galiji - Cristo Ressussitato", Pomorski muzej Crne Gore će sudjelovati s izložbom "15 decenija Bokeljske mornarice na fotografijama".

Pročitajte više

Izložba skulptura Nikole Radonjića u Tivtu

 U  četvrtak, 5.10., u Galeriji ljetnikovca Buća u Tivtu bit će otvorena izložba skulptura Nikole Radonjića.

Pročitajte više

Održana večer poezije Stijepa Mijovića Kočana u Donjoj Lastvi

Poezija hrvatskog pjesnika Stijepa Mijovića Kočana predstavljena je sinoć u Knjižnici „Ljudevit Gaj“ u Donjoj Lastvi.

Pročitajte više

Izložba "Kotorske priče" 3. listopada u Kotoru

„KOTORSKE PRIČE“ naziv je izložbe crteža akademskog slikara Veljka Velje Mihajlovića iz Beograda, koja će biti otvorena u utorak, 3. listopada u  20 sati, u prostoru Galerije solidarnosti- palača Pima.

Pročitajte više

Izložba „Uranak u Boki" u Perastu

„Uranak u Boki" naziv je izložbe slika članova NVO „Slikarski uranak" iz Podgorice koja će u Galeriji Muzeja u Perastu biti otvorena od subote,  30. 9.,  do 30. 10. NVO „Slikarski uranak" je 1993.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Kultura