Kultura

S Aleksandrom Janičić o JK Delfin

Izložba povodom obilježavanja 70 godina postojanja Jedriličarskog kluba Delfin, pod nazivom “Nautička kultura”, bit će upriličena u Muzeju i galeriji Tivat u subotu, 24. 10., s početkom u 19 sati.

Pročitajte više

Održana večer “Kotor – kroz pjacete i kalete” u organizaciji CEKUM-a

Multimedijalna večer pod nazivom “Kotor – kroz pjacete i kalete” održana je sinoć u Galeriji solidarnosti u Kotoru, u organizaciji Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore.

Pročitajte više

O povezanosti kazališne s drugim granama umjetnosti

U novoj emisiji Bokobrana, teoretičarka i povjesničarka umjetnosti Marija Saičić razgovarala je s gospodinom Nevenom Staničićem o povezanosti kazališne i književne umjetnosti.

Pročitajte više

Filmski repertoar Centra za kulturu Tivat

Na priloženom plakatu možete pogledati filmski repetoar Centra za kulturu Tivat od danas, 22. do 28. listopada (srijeda) u Velikoj dvorani CZK-a. 

Pročitajte više

Programom u Kotoru nastavlja se manifestacija “Svi smo mi Crna Gora – bogatstvo različitosti”

U organizaciji Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, u četvrtak, 22. listopada, s početkom u 19 sati, u Galeriji solidarnosti u Kotoru, održat će se multimedijalna večer pod nazivom “Kotor – kroz pjacete i kalete”.

Pročitajte više

O Pontifikalu u Bojama jutra

U jutarnjem programu Boje jutra, TV Vijesti, don Robert Tonsati i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimir Deković, govorili su o monografiji Lectionarium et Pontificale Catharense – Lekcionar i Pontifikal Kotorske biskupije 1166.,

Pročitajte više

U razgovoru s dr. Marinom Roganović

Današnja gošća Radija Dux je dr. Marina Roganović, spec. neuropsihijatar, subspecijalist  za bolesti ovisnosti. Živimo zaista u vremenu ispunjenom stresnim situacijama. Dr.

Pročitajte više

Kultura sjećanja: Melankolija

"Ta moja melahnolija, to je znak starosti, zamor života-taedium vitae.”

Miloš Crnjanski

Pročitajte više

O kazalištu s Nevenom Staničićem

U današnjoj emisiji Bokobrana teoretičarka i povjesničarka umjetnosti Marija Saičić razgovara o kazalištu na našem području s ravnateljem tivatskog Centra za kulturu gospodinom Nevenom Staničićem.

Pročitajte više

Zbirka „Ferao iz kaštela“ promovirana i u Kotoru

Zbirka pjesama „Ferao iz kaštela“ Gracije Gaša Marovića u organizaciji Hrvatskog nacionalnog vijeća promovirana je sinoć u Velikoj dvorani Kulturnog centra ,,Nikola Đurković".

Pročitajte više

Pjesnička zbirka Gracije Gaša Marovića predstavljena u Donjoj Lastvi

Promocija pjesničke zbirke ,,Ferao iz kaštela" autora Gracije Gaša Marovića promovirana je sinoć u Velikoj dvorani Doma kulture ,,Josip Marković" u Donjoj Lastvi, uz poštovanje propisanih mjera NKT-a.

Pročitajte više

U Kotoru otvorena izložba Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre

Međunarodna manifestacija-izložba 14 umjetnika članova HDLU-a (Hrvatskog društva likovnih umjetnika) Istre, pod nazivom „Don't be afraid“, otvorena je sinoć u staklenoj galeriji Kulturnog centra „Nikola Đurković“.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Kultura