Vijesti

Proslavljen blagdan Velike Gospe

Blagdan Velike Gospe jučer je tradicionalno obilježen diljem Boke. Svečane svete mise su održane i na otoku Gospe od Škrpjela.

Pročitajte više

Kazališna predstava „Tre sorelle“ u Tivtu

U petak, 17.8.2018. godine, u 21:00 h na sceni Atrija Buća, bit će izvedena predstava “Tre sorelle” u produkciji Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje i Centra za kulturu Tivat.

Pročitajte više

Predstava Kotorski vremeplov na Pjaci od kina

Cjelovečernja predstava Kotorski vremeplov bit će  izvedena na Pjaci od kina sutra, u petak, u 21 sat.

Pročitajte više

Reagiranje Matice Boke na pismo HNV-a Ministarstvu Kulture i odgovor HNV-a

U cijelosti vam prenosimo reagiranje NVO "Matica Boke" s privicima na obraćanje Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore (HNV) Ministarstvu kulture (Uprava za zaštitu kulturnih dobara) povodom teksta u Dnevnom listu Dan "Iz manastirske riznice izra

Pročitajte više

Otvorena izložba „Najljepše pravoslavne ikone u Crnoj Gori” na otoku Gospe od Škrpjela

Galatea Gallery iz Podgorice i Biskupski ordinarijat Kotor - Župni ured u Perastu u suradnji s Općinom Kotor, organizirali su tradicionalno povodom blagdana Velike Gospe u istoimenom svetilištu jubilarnu desetu izložbu.

Pročitajte više

Bokeljska noć 2018. – još jedna fešta za pamćenje

Tradicionalna kotorska fešta Bokeljska noć, koja ima status nematerijalnog kulturnog dobra, bit će održana u subotu, 18.

Pročitajte više

Završen međunarodni festival KotorArt

Preksinoć je programom „Boka naša nasušna“ zaokružen cjelokupan program međunarodnog festivala KotorArt.

Pročitajte više

Danas je blagdan Velike Gospe

Velika Gospa je blagdan kad se katolički vjernici prisjećaju dogme svoje vjere: da je Blažena Djevica Marija dušom i tijelom po završetku svoga zemaljskog života uznesena u slavu neba u društvo sa svojim uskrsnulim sinom Isusom Kristom.

Pročitajte više

Poezija i život Ide Verona

Promocija prve dvije knjige sabranih djela Ide Verona – „Život i djelo Ida Verona“ i Poezija održana je sinoć u crkvi Rođenja Marijina na Prčanju (Bogorodičin hram), u organizaciji Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore. Autori su prof.

Pročitajte više

Koncert klape „Contra“ u Tivtu i Đurićima

Koncert klape „Contra“ iz Splita, u organizaciji NVO Zaljev hrvatskih svetaca održat će se 16. 8. na Ljetnoj pozornici u Tivtu, s početkom u 21 sat. Ulaz je slobodan.

Pročitajte više

Dječja predstava „Snežana i sedam patuljaka“ u Tivtu

U srijedu,  15.8.,  s  početkom u 20:00h. na Ljetnoj  pozornici Tivat će se održati  predstava za djecu „Snežana i sedam patuljaka“ Gradskog pozorišta iz Podgorice.

Pročitajte više

Odličan nastup omladinaca u Sloveniji

Prošlog vikenda je u Straži kod Novog Mesta, održan kvalitetan Međunarodni turnir za mlade boćare, na kojem su pored reprezentacije Crne Gore nastupili: Francuska, Italija, Slovenija, Hrvatska i Monako.

Pročitajte više

Stranice