Vijesti

Finalna selekcija 25. Kotorskog festivala pozorišta za djecu

Festival će ove godine  obilježiti  veoma bogat i kvalitetan kazališni  program, koji će se   realizirati u periodu od 1. – do 12. 7. u Kotoru.

Pročitajte više

Potpisan Ugovor o snabdijevanju Herceg Novog vodom iz Regionalnog vodovodnog sistema

Direktorica hercegnovskog poduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Jelena Đaković i direktor Javnog poduzeća „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ Goran Jevrić, potpisali su jučer Ugovor o snabdijevanju Herceg Novog vodom a izvorišta Bolje sestre za

Pročitajte više

KotorArt - Audicija za „busking“ umjetnike

Organizacijski tim KotorArt Don Brankovih dana muzike za ljeto 2017. po prvi put organizira audiciju za KotorArtbaskere, ne samo iz  Crne Gore i zemalja regije, već i za one diljem svijeta!

 

Pročitajte više

Izložba posvećena Berthi von Suttner

Izložba pod nazivom Život posvećen miru o liku i djelu čuvene pacifistice Berte fon Sutner (Bertha von Suttner), bit će otvorena u četvrtak,  27. travnja,  u Zbirci pomorskog nasljeđa u Portu  Montenegru, s početkom u 19 sati.

Pročitajte više

Koncert "Note od kamelija" u srijedu

Koncert "Note od kamelija" bit će održan  26.4. (srijeda) u 19 sati  u Koncertnoj dvorani - crkva Sv. Duha u Kotoru. Koncert u okviru programa "Fešta kamelija 2017." priređuju Udruženje "Kamelija" Stoliv i ŠOSMO "Vida Matjan" Kotor.

Pročitajte više

Pripreme za polaganje ispita za upis u ŠOSMO “Vida Matjan” Kotor

Muzička škola "Vida Matjan" Kotor od 3. svibnja  počinje s organiziranjem  besplatnih satova tj. pripreme za polaganje prijemnog ispita za upis u prvi razred srednje škole.

Pročitajte više

Predstavljanje knjige prof. dr. Gordane Đurović "Evropska unija i Crna Gora"

Javna debata ususret Danu Europe, u okviru koje će biti predstavljena knjiga prof. dr. Gordane Đurović "Evropska unija i Crna Gora", u organizaciji EU info Centra, održat će se u srijedu, 26. 4.,  u prostorijama  EUIC, 19. decembra br. 8.

Pročitajte više

Prezentacija na temu „Primarna selekcija otpada na teritoriji opštine Tivat“ u srijedu

Prezentacija na temu „Primarna selekcija otpada na teritoriji opštine Tivat“ bit će održana u srijedu 26. 4., u Multimedijalnoj dvorani  Općine Tivat. Prezentacija je namijenjena učenicima VII., VIII.,  i IX.

Pročitajte više

Svetkovina bl. Ozane Kotorke

Povodom blagdana bl. Ozane Kotorke, u četvrtak 27.travnja, u crkvi sv. Marije od Rijeke (“bl. Ozane”) svete mise slavit će se po sljedećem rasporedu: u 6, 8 i 10 sati.

Pročitajte više

Okrugli stol povodom Dana knjige u Nacionalnoj biblioteci na Cetinju

Povodom Svjetskoga dana knjige u Nacionalnoj biblioteci ,, Đurđe Crnojević“   organiziran je  okrugli stol na temu ,, Književno izdavaštvo i autorska prava“.

Pročitajte više

Zahvala Hrvatskog kulturnog društva „Tomislav“ sudionicima koncerta

Odlično posjećen Uskrsni koncert Hrvatskog kulturnog društva „Tomislav“, održan u crkvi sv.

Pročitajte više

Izložba Jelene Pavićević u Tivtu

U utorak, 25. 4. 2017. godine, u Galeriji Buća-Luković u Tivtu bit će predstavljeni radovi kiparice Jelene Pavićević na izložbi „Zemlja Kosmosu“.

Pročitajte više

Stranice