Vijesti

Strip o snu koju bi se mogao ostvariti i gastro večer

Dani talijanske kulture na 50. Prazniku mimoze u Herceg Novom počeli su sinoć izložbom u čast 70 godina stripa Teks Viler, koju je otvorio veleposlanik Italije u Crnoj Gori Nj. E. g. Luka Zelioli.

Pročitajte više

Promocija knjige Miraša Martinovića “Glasovi iz Doklee”

Knjiga Miraša Martinovića “Glasovi iz Doklee” bit će promovirana u Narodnoj biblioteci Budve u ponedjeljak, 18.2.,  s početkom u 19h. O knjizi će u budvanskoj biblioteci govoriti autor Miraš Martinović, mr.

Pročitajte više

Održan koncert „Art Mix Montenegro"

Koncert „Art Mix Montenegro", u organizaciji Centra za očuvanje i razvoj kulture manjinskih naroda Crne Gore (CEKUM), održan je sinoć u dvorani DTV Partizan u Tivtu.

Pročitajte više

UDRUGA BOKELJSKIH HRVATA O ISTUPU ADMIRALA SBUTEGE 'Nedopustivo je da nas proziva za miniranje kandidature Bokeljske mornarice za UNESCO'

Iz riječke udruge bokeljskih Hrvata, Hrvatska bratovština 'Bokeljska mornarica 809' Rijeka, u četvrtak su se oglasili priopćenjem reagirajući na istup admirala Antona Sbutege, Hrvata koji je trenutno na čelu Bokeljske mornarice u

Pročitajte više

„Dora 2019.“ sutra u Opatiji

Kruna Glazbenih dana HRT-a u Opatiji "Dora 2019." će na spektakularnoj pozornici u sportskoj dvorani "Marino Cvetković", preuređenoj u velebni kvarnerski TV studio, u subotu, 16.

Pročitajte više

IKEA stigla u Dubrovnik

U četvrtak, 14.

Pročitajte više

Vrmac i Kalimanjac 1 maksimalni

Nakon prošlotjedne pauze u Zimskoj boćarskoj ligi zbog igranja kvalifikacija za ligu šampiona u Tivtu, ovog tjedna je liga nastavljena mečevima trećeg kola.

Pročitajte više

Završeni „Dani kreativne Crne Gore u Zagrebu”

Forumom crnogorskih i hrvatskih privrednika  koji je organiziran u Zagrebu završena je manifestacija „Dani kreativne Crne Gore u Zagrebu”.

Pročitajte više

Suradnja i budući projekti Hrvatske matice iseljenika s hrvatskom zajednicom u Crnoj Gori

Izaslanstvo Hrvatske matice iseljenika iz Zagreba, zamjenik ravnatelja Ivan Tepeš i voditeljica Odsjeka iseljeničke baštine Ljerka Galić, voditeljice splitske i dubrovačke podružnice, Branka Bezić Filipović i Maja Mozara boravili su u Crnoj Gori

Pročitajte više

O benediktincima u Boki kotorskoj i Baru – Katarina Mitrović

U ovom je Bokobranu gostovala dr. sc.

Pročitajte više

Kultura sjećanja: „Žeželićev orkestar za zabavu”

 Početak priče  o razvoju glazbene  scene u Tivtu vrijedi započeti pričom o njenom pokretaču- Antunu Žeželiću. Kraj 19. i početak 20. stoljeća vezujemo upravo za glazbeni razvoj: prvi orkestar i prvu glazbenu školu u Tivtu. 1891.

Pročitajte više

Stranice