Društvo

Tripundanski bal 9. veljače

Hrvatsko građansko društvo Crne Gore - Kotor organizira Tripundanski bal u povodu Tripundanskih fešta.

Ove godine Tripundanski bal će se održati 9.2.2019. u hotelu Splendid –Bečići, s početkom u 20 sati.

Pročitajte više

Kultura sjećanja: Tragovi (Foto kino i video klub „Mladost“)

Još od prapovijesti čovjek pokušava zabilježiti trenutak, njemu značajan i vrijedan pamćenja. Još od prapovijesti čovjek pokušava za sobom ostaviti trag, koji će iduće generacije upoznati s prošlim vremenima.

Pročitajte više

Izložba i prezentacija projekta NVO "Evropski dom" u Tivtu

NVO "Evropski dom" Tivat danas u holu tivatskog Centra za kulturu priređuje otvaranje izložbe radova djece sa smetnjama u razvoju i prezentaciju projekta "Želimo da napredujemo".  

Početak je u 18 sati, a ulaz je slobodan.

Pročitajte više

Program proslave Sv. Tripuna 2019.

Lodama i podizanjem zastave na katedrali sv. Tripuna u nedjelju, 27. I. započinje ovogodišnja proslava Sv. Tripuna, zaštitnika grada Kotora i biskupije. Na Svijećnicu, 2.II. u 18 h biti će svečana večernja i kađenje relikvija sv.

Pročitajte više

Antonio Grgurović o Zimskoj školi hrvatskog folklora

Na Zimskoj školi hrvatskog folklora, održanoj od 3. do 12. siječnja u Koprivnici, ispred NVO „Gjurgjevo brdo“ sudjelovali su Antonio Grgurović i Bojana Radonjić, članovi Folklornog ansambla „Nikola Đurković“ iz Kotora.

Pročitajte više

Inicirano obnavljanje avio-linije Podgorica – Zagreb

Odnosi između Crne Gore i Hrvatske su izuzetno bliski i prijateljski što je odlična osnova za dalje produbljivanje saradnje, posebno između lokalnih zajednica, zaključeno je na sastanku koji su danas u sjedištu gradske uprave održali gradonačelni

Pročitajte više

Komunalno Tivat preuzima brigu o grobljima u tivatskoj Općini

Danas se u Hrvatskom nacionalnom vijeću Crne Gore  direktor Komunalnog poduzeća Tivat gospodin Vlado Đukić sa suradnicima Božom Brinićem i Milošem Tripinovićem sastao sa tivatskim  svećenicima i mještanima.

Pročitajte više

Izabran Mali admiral

Na jučerašnjoj svečanoj sjednici Admiralata Bokeljske mornarice Kotor, jednoglasnom odlukom svih članova, za Malog admirala za 2019. godinu, izabran Martin Jerolima Petrović iz Škaljara.

Pročitajte više

Od Božića do Božića - donacija za Gradsku muziku Kotor

Nakon trinaest uspješnih manifestacija, organizacija, gastro okupljanja, bendova, zimske čarolije, tombola i onih najradosnijih momenata s najmlađim drugarima našeg Grada, želimo da se 2200 puta zahvalimo svima koji su sudjelovali na bilo koji na

Pročitajte više

Intervju ministrice Vučinović za časopis "Ženski glas"

Marija Vučinović – ministrica bez portfelja u Vladi Crne Gore

Rođena 30.1.1958. godine u Rijeci – Republika Hrvatska.

Pročitajte više

Održana izborna skupština u zagrebačkoj bratovštini Bokeljska mornarica 809

Jučer, 10. siječnja 2019. u Zagrebu je, u prostorijama Hrvatskog društva lobista, održana Izborna skupština Hrvatske bratovštine Bokeljska mornarica 809 Zagreb. Provedeni su izbori za Veliko vijeće, Nadzorni odbor i predsjednika.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Društvo