Društvo

Dan nezavisnosti Crne Gore

Crna Gora danas, 21. svibnja, obilježava Dan nezavisnosti. Crna Gora je na današnji dan 2006. godine obnovila državnu samostalnost.  Dux radio svim građankama i građanima Crne Gore čestita današnji  Dan nezavisnosti.

Pročitajte više

Obilježene dvije godine Crnogorske paneuropske unije

Sedamnaestog  svibnja Crnogorska paneuropska unija je kulturnim događajem „Komuniciranje Evrope u pan-evropskim društvima“ obilježila dvije godine svog postojanja u prostorijama partnera EUIC. Prof. dr.

Pročitajte više

Čestitka HNV-a povodom Dana nezavisnosti Crne Gore

Povodom Dana nezavisnosti Crne Gore, koji proslavljamo u ozračju obilježavanja dvanaest  godina od obnavljanja nezavisnosti zajedničke nam domovine- Crne Gore, Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore  upućuje srdačne  čestitke svim građankama i građ

Pročitajte više

Noć muzeja u Tivtu

Povodom Noći muzeja u Tivtu, u subotu 19.5.,u Atruju kompleksa Buća bit će otvoreno sedam izložbi.

Pročitajte više

Program ovogodišnjih 11. crnogorskih medijskih dijaloga u Ulcinju

XI. međunarodni znanstveni skup na temu „Mediji i manjine – standardi i praksa (kulturološki aspekti)” održat će se u Ulcinju, u hotelu Otrant od 25. do 27.

Pročitajte više

O ljetnikovcima u Rijeci dubrovačkoj

O predavanju prof. dr. sc. Stanislave Slavice Stojan o ljetnikovcima u Rijeci dubrovačkoj, njihovoj povijesti, namjeni, vlasnicima, kao i o samom tom prostoru poslušajte u emisiji „Tragom Hrvata Boke i događaja“.

Pročitajte više

Dan neovisnosti u Portu Montenegru uz brojne sadržaje

Atraktivan program povodom Dana neovisnosti  Crne Gore bit će obilježen u tivatskoj marini i nautičkom naselju Porto Montenegro, nizom atraktivnih zabavnih sadržaja, šoping popustima i specijalnim ponudama u restoranima, od 19 do 22. 5.

Pročitajte više

Finalno natjecanje “Žogarije – Loptarije” danas u Tivtu

Finalno natjecanje  međunarodne sportsko-rekreativne manifestacije “Žogarije – Loptarije” održat će se danas (četvrtak) od 17:30 sati na rivi Pine. Ovo je peta po redu “Žogarija – Loptarija” u Crnoj Gori.

Pročitajte više

Zavjetni dan Peraštana obilježen jučer

U spomen pobjede nad Turcima 15. svibnja 1654. godine,  kada su Peraštani obranili grad od silne turske vojske, jučer je tradicionalno održana manifestacija Bogorodičina pobjeda i gađanje kokota.   

Pročitajte više

Nova knjiga Željka Rutovića Postmediji (kriza smisla ili masmedijski totalitarizam ?)

U izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva iz Podgorice izišla je knjiga Željka Rutovića  Postmediji (kriza smisla ili masmedijski totalitarizam?).

Pročitajte više

Poslanik Vuksanović posjetio „Demokratske radionice“

Na radionici je bilo riječi o Europskoj uniji, procesu pregovora Crne Gore sa EU i programima mobilnosti za mlade.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Društvo