Društvo

Mali admiral Andrija Vidović govorio Lode u Zagrebu

U subotu , 25. veljače, u hotelu Šeraton u Zagrebu, održana je tradicionalna Bokeljska večer, u čast kotorskog  patrona Svetoga Tripuna.

Pročitajte više

„Torta za osmijeh“ u Dječjem domu „Mladost“

Humanitarna akcija  „Torta za osmijeh“ se i ove godine organizira, po 14. put, kada imate priliku napraviti  tortu za djecu Dječjeg doma Mladost  u Bijeloj  te izmamiti osmijehe najmlađih.

Pročitajte više

Manjabalin Tikventus pasao kako je zaslužio

Prepuna kotorska riva čekala je današnjega krivca, koga po tradiciji svake godine „Slamni sud Komunitadi kotorske“ osudi spaljivanjem na lomaču, zbog svega lošega što je Gradu priredio u prošlih godinu dana.

Pročitajte više

„Šoto kuco – Lastovski“ spaljen za sve nedaće

Tradicionalni lastovski karneval, usprkos lošem vremenu, uspješno je održan danas, te su brojne maske lastovskom rivom mogle pokazati svoju šarenu čaroliju.

Pročitajte više

Održan maskenbal u Poslovnom centru “Vukšić”

Tradicionalni kotorski maskenbal, u okviru zimskih karnevalskih fešti u Kotoru, održan je u subotu 25.2. u Poslovnom centru “Vukšić”. Goste i maske su zabavljali Boka bend i The Grupa.

Pročitajte više

Mjesec hrvatskoga jezika

Mjesec je hrvatskoga jezika, stoga će Vas Mladi Hrvati Boke još jednom podsjetiti na njegovu važnost. Također, 21.

Pročitajte više

Lastovski karneval odložen za nedjelju

Ovogodišnje suđenje i spaljivanje karnevala na lastovskom mulu  u Tivtu bit će održano 26. veljače. Početak manifestacije je u 12 sati kada karnevalska povorka kreće iz VII.

Pročitajte više

Pašticada u subotu

Tradicionalna prčanjska Pašticada bit će održana u subotu,  25. 2., s početkom u 19 sati, u Domu slobode. Ova se manifestaciji  održava više od šest decenija.

Pročitajte više

O položaju manjinskih jezika u Crnoj Gori

Jučer je u Galeriji solidarnosti održan sastanak Odbora stručnjaka  Vijeća Europe  i predstavnika hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori, a predstavnici manjine su bili u sastavu: Ana Vuksanović, tajnica Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore; 

Pročitajte više

Mala fešta od naranče u nedjelju

Udruženje “Ruke” iz Herceg Novog organizirat će ovoga  vikenda  treću  po redu  Malu feštu od naranče, koja će okupiti oko 40 izlagača s kreacijama na temu naranče –  rukotvorinama, umjetninama, kao i  naravno delicijama od ovog južnog voća koje

Pročitajte više

Veliki kotorski maskenbal

Tradicionalni kotorski maskenbal, u okviru zimskih karnevalskih fešti održat će se u subotu, 25. 2 .,  od 21 sat u Poslovnom centru „Vukšić“. Goste će zabavljati BOKA BEND i THE GRUPA.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Društvo