Društvo

Emisija „Argumenti“ na temu „Hrvati u Crnoj Gori – stanje i perspektive“

U emisiji  „Argumenti“, HKR – a, na temu Hrvati u Crnoj Gori – stanje i perspektive, gostovali su prof. dr. Roko Mišetić – prorektor HKS-a, povjesničar Marko Perčin, kao i fotograf i književnik Dražen Zetić. 

Pročitajte više

Svilarstvo Prčanja

Poznato je da je put svile promjenio povijest Europe, a Venecija se zahvaljujući najvećem dijelu  trgovinom svilom obogatila.

Pročitajte više

Lodama počele tradicionalne Tripundanske svečanosti u Kotoru

Pred  štovateljima kotorskog patrona Svetoga Tripuna, Tomislav Radović iz Kotora je nastupio kao Mali admiral Bokeljske mornarice, izgovarajući pohvale Svetome Tripunu, tzv. Lode. Lode su izgovorene po 1213. put, točno u podne.

Pročitajte više

Program proslave sv. Tripuna, zaštitnika grada i biskupije

Svečanosti u čast sv. Tripunu, zaštitniku grada Kotora i biskupije, održat će po navedenom rasporedu:

Pročitajte više

O „Bokunu Boke“ s Anom Tolić

U današnjoj emisiji Bokobrana ugostili smo Anu Tolić, a povod razgovora je nedavno  održana promocija njene knjige „Bokun Boke”.

Pročitajte više

Posjet delegacije Privredne komore CG Hrvatskoj gospodarskoj komori

Delegacija Privredne komore Crne Gore na čelu s predsjednicom dr.  Ninom Drakić boravila je u posjetu Hrvatskoj gospodarskoj komori, gdje im je domaćin bio predsjednik krovne privredne asocijacije Republike Hrvatske, Luka Burilović.

Pročitajte više

Svila u Konavlima

Ministarstvo kulture i medija Hrvatske je stavilo pod preventivnu zaštitu Tradicijsko umijeće svilogojstva i svilarstva tj „Držanje bubica“ i dudovog svilca u Konavlima.

Pročitajte više

Trening kamp fondacije Real Madrida u Tivtu ovog ljeta

Predstavnici kompanije Adriatic Marinas - Porto Montenegro potpisali su Memorandum o suradnji sa Fondacijom Real Madrid

Pročitajte više

Rješenje - upozorenje Radio DUX-u

Na priloženom linku možete pogledati Rješenje - upozorenje Agencije za elektronske medije NVO "Hrvatska krovna zajednica", emiteru radijskog programa "Radio Dux"

Pročitajte više

Emisija „Mostovi“ o hrvatskoj zajednici u Crnoj Gori

Emisija  „Mostovi“ jučer je  emitirana na RTCG – u, a gosti emisije, predstavnici hrvatske zajednice u Crnoj Gori, osvrnuli su se  na brojne aktivnosti hrvatske manjine, planove,  Dan hrvatskog naroda u Crnoj Gori… Više o svemu možete pogledati n

Pročitajte više

Novi ciklus programa roditeljstva u Tivtu

Udruženje Roditelji organizirat će od narednog mjeseca novi ciklus programa roditeljstva Brižne porodice za roditelje/staratelje iz Tivta, koji imaju djecu uzrasta od 2 do 9 godina.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Društvo