Društvo

Poezija i život Ide Verona

Promocija prve dvije knjige sabranih djela Ide Verona – „Život i djelo Ida Verona“ i Poezija održana je sinoć u crkvi Rođenja Marijina na Prčanju (Bogorodičin hram), u organizaciji Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore. Autori su prof.

Pročitajte više

Koncert klape „Contra“ u Tivtu i Đurićima

Koncert klape „Contra“ iz Splita, u organizaciji NVO Zaljev hrvatskih svetaca održat će se 16. 8. na Ljetnoj pozornici u Tivtu, s početkom u 21 sat. Ulaz je slobodan.

Pročitajte više

Dječja predstava „Snežana i sedam patuljaka“ u Tivtu

U srijedu,  15.8.,  s  početkom u 20:00h. na Ljetnoj  pozornici Tivat će se održati  predstava za djecu „Snežana i sedam patuljaka“ Gradskog pozorišta iz Podgorice.

Pročitajte više

Gastro noć od ribe i vina – Konoba “Bacchus”

Turistička organizacija Tivat u petak, 17.8.,  s početkom u 21:00 h  poziva na “Gastro noć od ribe i vina” u konobi “Bacchus” u Tivtu.

U zabavnom dijelu programa nastupit će MK Kino Kultura bend.

Ulaz slobodan.

 

 

Pročitajte više

Odgovor Ministarstva kulture Crne Gore HNV-u

U cijelosti vam prenosimo odgovor ministra kulture Aleksandra Bogdanovića predsjedniku Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimiru Dekoviću povodom dopisa Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Ministarstvu kulture (Uprava

Pročitajte više

Novi dvobroj Hrvatskog glasnika

U novom dvobroju  Hrvatskog glasnika između ostalog možete pročitati intervju s veleposlanikom RH u Crnoj Gori Veselkom Grubišićem, tekst „Tragom bokeljskih Hrvata“, o uspjehu Vatrenih,  kao i aktualne rubrike.

Pročitajte više

Izložba „Trajanje“ na Rimskim mozaicima u Risnu

Centar za konzervaciju i arheologiju Crne Gore u suradnji s Turističkom organizacijom Općine Kotor organizira izložbu pod nazivom ΣYNÉXEIA – CONTINUUM – TRAJANJE, posvećenu arheološkim istraživanjima u Risnu, koja će biti otvorena u srijedu, 15.

Pročitajte više

Svete mise povodom blagdana sv. Roka

Povodom blagdana sv. Roka, u četvrtak, 16. kolovoza, svete mise u crkvi sv. Roka u Donjoj Lastvi će biti u 10 i u 19 sati. U 10 sati je također i sveta krizma.

Pročitajte više

Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije

Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije (Velika Gospa), 15. kolovoza (srijeda) svete mise u marijanskim svetištima Kotorske biskupije služit će se po sljedećem rasporedu:

Otok Gospe od Škrpjela (Perast): 6, 8, 10 i 18 h

Pročitajte više

Održano humanitarno natjecanje „Svi na banj“ po šesti put

Humanitarno natjecanje u plivanju štafeta „Svi na banj“ po šesti put je održano na otvorenom bazenu u Kotoru.

Pročitajte više

Izložba „Najljepše pravoslavne ikone u Crnoj Gori” na otoku Gospe od Škrpjela

Galatea Gallery iz Podgorice i Biskupski ordinarijat Kotor - Župni ured u Perastu u suradnji s Općinom Kotor, organiziraju povodom blagdana Velike Gospe u istoimenom svetilištu, u noći iluminacije, tradicionalno već jubilarnu desetu izložbu.

Pročitajte više

Manifestacija „Sjećanje“ počela u Gornjoj Lastvi

Manifestacija „Sjećanje“ počela je sinoć u Gornjoj Lastvi, u okviru koje su se prikazali dokumentarni filmovi "Ram za sliku moga zavičaja'', autora Momir Matović, kao i „Lastovski pir“ Radio televizije Zagreb iz 1980. godine.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Društvo