Društvo

Proslavljen sv. Roko i osma "Fešta od rogača"

Patron župe Donje Lastve Sveti Roko proslavljen je jučer u istoimenoj crkvi. Svečanoj misi nazočio je veliki broj vjernika, a predvodio ju je don Josip Barišić, župnik iz Čilipa. Crkveno pjevanje je animirao zbor Svetog Mateja iz Dobrote.

Pročitajte više

„Peraška fešta" u petak

„Peraška fešta" bit će održana 18.8., s početkom u 20 sati i 30 minuta na tamošnjoj pjaci. Goste će, uz degustaciju raznovrsnih  primorskih specijaliteta  zabavljati "Boka bend".

Pročitajte više

Telegram ministra kulture povodom smrti doajena crnogorske moderne poezije Mladena Lompara

Povodom smrti doajena crnogorske moderne poezije Mladena Lompara, prof.mr. Janko Ljumović, ministar kulture uputio je telegram sućuti, u kojem se, između ostalog navodi:

 

Pročitajte više

Blagdan sv. Roka i "Fešta od rogača"

Danas, na blagdan svetoga Roka, svečana sveta misa će biti u 19 sati u istoimenoj crkvi u Donjoj Lastvi, nakon čega će biti održana procesija.

Pročitajte više

Susret veleposlanika Države Palestine s predstavnicima hrvatske zajednice u Crnoj Gori

Veleposlanik Države Palestine u Crnoj Gori, njegova ekselencija Rabii AlHantouli posjetio je prostorije Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore u Donjoj Lastvi, gdje se susreo s predsjednikom Vijeća Zvonimirom Dekovićem, ministricom u Vladi Crne G

Pročitajte više

Preminuo je veliki i dragi prijatelj, „otmjeniji od svih pjesnika“ Mladen Lompar

“Pojavom Mladena Lompara crnogorska poezija dobila je vijenac ženskih glasova u stihu, muškom rukom zahvaćen bokor ženskih ličnosti koje istorija nije dovršila, te je pjesnik od njih ispleo krug-kolo kojim će započinjati svaka buduća igra poez

Pročitajte više

Danas svetkujemo Marijino uznesenje na nebo – Veliku Gospu

Svetim misama od ranih jutarnjih sati, štovatelji Blažene Djevice Marije, Bokelji i hodočasnici, proslavljaju ovaj veliki kršćanski blagdan.

Pročitajte više

Toni Cetinski u Tivtu

Turistička organizacija Tivat  u suradnji s Općinom Tivat i Ugostiteljima grada Tivta organizira veliki koncert Tonija Cetinskog.

Pročitajte više

Svetkovina lastovskog zaštitnika Svetoga Roka

Na blagdan Svetoga Roka, 16. kolovoza, u istoimenoj crkvi u tivatskoj Donjoj Lastvi svete mise će se održati  u 10 i u 19 sati.
Pročitajte više

„Ljeto dobrog ukusa“ se nastavlja

Turistička organizacija Tivat nastavlja s organizacijom tradicionalnih fešti pod nazivom „ Ljeto dobrog ukusa“. Sljedeća u nizu je matine žurka na Verigama, koja će se održati u petak 18.8., s početkom u 15:30h.

Pročitajte više

„Barokno veče“ u Tivtu

U  utorak, 15.8., na  Sceni Atrija Buća, s početkom u 21 sat  održat  će se glazbeno - scenski program ” Barokno veče ” u izvođenju  Modnog  kluba  Modest i prijatelja.

Ulaz je slobodan.

Pročitajte više

Fešta od rogača u srijedu

Osma po redu Fešta od rogača održat će se 16.8. ( srijeda)  u Donjoj Lastvi u Tivtu ispred crkve sv. Roka, s početkom u 21 sat. Sudjeluju : Klapa  „Kaše“, Poly Gjurgević, Klapa Jadran, sopranistica Nada Baldić i prof. Dejan Krivokapić.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Društvo