Društvo

Romi da su odlučniji u političkoj afirmaciji

Za punu integraciju Roma u crnogorsko društvo neophodna je i njihova politička afirmacija, ocijenio je poslanik Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović, navodeći da romska populacija mora intenzivnije artikulirati želju za politič

Pročitajte više

Vuksanović i Plugčijeva - Dobri odnosi Crne Gore i Bugarske

Zamjenik predsjednika Odbora za europske integracije Adrijan Vuksanović ugostio je Nj.E. Meglenu Plugčijevu-Aleksandrovu, novoizabranu veleposlanicu Republike Bugarske u Crnoj Gori.

Pročitajte više

Sve spremno za „Lastovski karnevao“ u nedjelju

NVO Harlekin obavještava da su i posljednje pripreme za uspješno održavanje tradicionalnog LASTOVSKOG KARNEVALA, uz potporu Općine Tivat, Turističke organizacije Tivat i brojnih sponzora, završene i da je karneval spreman početi u nedjelju, 24.2.

Pročitajte više

Don Željko Pasković zaređen za đakona

Zvona kotorske katedrale najavila su u subotu, 16. veljače u 10 sati slavlje đakonskog ređenja. Svečanu misu predvodio je mons. Ilija Janjić u zajedništvu sa svećenicima Kotorske biskupije i đakonom Vrhbosanske nadbiskupije vlč.

Pročitajte više

Predivna večer uz klapu Šufit

Mediteransku pjesmu u Herceg Novom predstavilo je šest klapa iz Crne Gore i splitska klapa Šufit.

Pročitajte više

Strip o snu koju bi se mogao ostvariti i gastro večer

Dani talijanske kulture na 50. Prazniku mimoze u Herceg Novom počeli su sinoć izložbom u čast 70 godina stripa Teks Viler, koju je otvorio veleposlanik Italije u Crnoj Gori Nj. E. g. Luka Zelioli.

Pročitajte više

Održan koncert „Art Mix Montenegro"

Koncert „Art Mix Montenegro", u organizaciji Centra za očuvanje i razvoj kulture manjinskih naroda Crne Gore (CEKUM), održan je sinoć u dvorani DTV Partizan u Tivtu.

Pročitajte više

UDRUGA BOKELJSKIH HRVATA O ISTUPU ADMIRALA SBUTEGE 'Nedopustivo je da nas proziva za miniranje kandidature Bokeljske mornarice za UNESCO'

Iz riječke udruge bokeljskih Hrvata, Hrvatska bratovština 'Bokeljska mornarica 809' Rijeka, u četvrtak su se oglasili priopćenjem reagirajući na istup admirala Antona Sbutege, Hrvata koji je trenutno na čelu Bokeljske mornarice u

Pročitajte više

Suradnja i budući projekti Hrvatske matice iseljenika s hrvatskom zajednicom u Crnoj Gori

Izaslanstvo Hrvatske matice iseljenika iz Zagreba, zamjenik ravnatelja Ivan Tepeš i voditeljica Odsjeka iseljeničke baštine Ljerka Galić, voditeljice splitske i dubrovačke podružnice, Branka Bezić Filipović i Maja Mozara boravili su u Crnoj Gori

Pročitajte više

Sveti Valentin – nebeski zaštitnik zaljubljenih

Rimski martirologij spominje sv. Valentina s izvještajem koji potječe od sv. Bede Časnoga iz VIII. stoljeća. On ga je uzeo iz legendarne muke Marisa i Marte. Tu se o sv.

Pročitajte više

Svjetski dan radija

Na 36. sjednici Opće skupštine UNESCO je proglasio 13. veljače kao datum kojim se obilježava Svjetski dan radija

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Društvo