Društvo

Crna Gora danas, 21. svibnja obilježava Dan nezavisnosti. Crna Gora je na današnji dan 2006. godine obnovila državnu samostalnost.  Dux radio svim građankama i građanima Crne Gore čestita današnji  Dan nezavisnosti.

Neradni povodom  Dana nezavisnosti bit će danas i sutra, kao priopćavaju iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Jučer je  blagdan svetog Antuna proslavljen i  u  istoimenoj  crkvi  u Tripovićima. Svetu misu je predslavio vlč. dr. sc Drago Župarić, koji je izrazio zadovoljstvo dolaskom na blagdan sv. Antuna.

Vlč. Župarić istakao  je kako je Sveti Antun svetac čitavog svijeta, čudotvorac, čovjek duboke vjere i dobar propovjednik: „I sam Sveti Anton je bio veoma  dobar propovjednik. Njegove propovijedi  prožete milosrđem, pravdom, pozivale su ljude na obraćenje, ali i život u skladu  s evanđeoskim vrijednostima“.  Vlč.  Župarić se osvrnuo na nekoliko bitnih stvari:

HR Top lista hitova: tjedni pregled 25 singlova Dux radija

Emisija br. 19

10. – 15. 06. 2024.

 

01./02/ Silente – Sve da ima neki način

02./03/ Luka Nižetić – Manistra na pome

03./01/ Giuliano – Onoj koja moja zauvik će bit

04./05/ Danijela Martinović – Žena

05./07/ Tony Cetinski – Tebi sve dugujem

06./04/ Petar Dragojević – Ratnik bez sna

07./08/ Kiki Rahimovski – Što je život bez tebe

08./06/ Jelena Rozga – Od čega sam ja

09./13/ Petar Šegedin Pjero – Vidi kakve iman oči

Kult sv. Antuna Padovanskog  u katoličkoj duhovnosti i narodnoj pobožnosti Tivta ,o crkvama pod njegovim patronatom, dijelom  tivatskog povijesnog i kulturnog nasljeđa

Svim Tivćanka i Tivćanima upućujem srdačne čestitke  povodom blagdana svetog Antuna Padovanskog, zaštitnika Tivta,  u ime članova Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore i u svoje ime. Kao prilog uz današnji blagdan svetog Antona, što je uobičajen lik imena sveca patrona Tivta od 1734. godine,  isječak iz knjige ,,Tivat- mjesto kmetova i gospodara“, autorice pok. Anite Mažibardić, koja je u nakladi Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore objavljena 2015. godine:

Međunarodna izložba fotografija projekta “Putevima bokeljskih Hrvata - Koracima predaka, taktom kola sv. Tripuna i glasom Malog admirala” bit će otvorena u petak, 21. 6.,  u Staklenoj galeriji kulturnog centra “Nikola Đurković” u Kotoru s početkom u  u 19.30.

Riječ je o jednom od najomiljenijih svetaca u čitavoj Katoličkoj Crkvi, kojega se časti ne samo u Padovi, gdje je podignuta prekrasna bazilika u kojoj se čuvaju njegovi posmrtni ostaci, već i u cijelom svijetu.

Glazbeno prosvjetno društvo Tivat 15. 6., s početkom u 19 sati,  obilježit će svoj 115.  rođendan manifestacijom „Veliki šušur“.  Pored GPD – Tivat,  nastupit će Orkestar Osnovne muzičke škole Tivat, Gradska muzika Kotor, Mjesna muzika Đenovići, Gradska glazba Dubrovnik, Gradska muzika Budva, HKUD Sloga -Trebižat, Gradska muzika Skadar, Gradska muzika Herceg Novi i Gradska muzika Elbasan.

Okupljanje glazbenih gostiju  očekuje nas na na tri lokacije:  Porto Montenegro ( sinhro lift), CZK Tivat  ( Luke Tomanovića br.4) i  Kalimanj (parking ispred kuće Fažo).

Utorak, 11. lipnja 2024.

19. izdanje Festivala mediteranskog teatra Purgatorije trajat će od 21. 6. do 31. 8., tijekom kojeg je planirana realizacija oko 35 visokokvalitetnih programa, većinom kazališne umjetnosti.
Na otvaranju spektakl, povodom Svjetskog dana glazbe, gostuje mjuzikl Zona Zamfirova, Pozorišta na Terazijama, u režiji Kokana Mladenovića, a na zatvaranju gostuje JDP Beograd s predstavom Putujuće pozorište Šopalović, u režiji Jagoša Markovića, rečeno je na press konferenciji na kojoj je predstavljen program festivala.

Utorak, 11. lipnja 2024.

Naša današnja gošća je novinarka Marijana Mišić Škanata, koja nam je predstavila novu umjetničku platformu Tivat Music Festival (TMF)  te bogat i raznovrstan program, koji će se u Tivtu održati od 18. 6. do 12. 8. Više o svemu poslušajte u intervjuu.

Stranice

Subscribe to RSS - Društvo