Društvo

Crna Gora danas, 21. svibnja obilježava Dan nezavisnosti. Crna Gora je na današnji dan 2006. godine obnovila državnu samostalnost.  Dux radio svim građankama i građanima Crne Gore čestita današnji  Dan nezavisnosti.

Neradni povodom  Dana nezavisnosti bit će danas i sutra, kao priopćavaju iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Četvrtak, 26. siječnja 2023.

Sinoć na A plus televiziji gostovao je Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative. U emisiji "Tamo i natrag", koju uređuje i vodi novinar Slavko Mandić, pored Vuksanovića bio je i predsjednik Liberalne partije Andrija Pura Popović. Sudionici su razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, kao i o aspektima institucionalne krize s kojom se suočava naše društvo. Govorilo se i o predstojećima predsjedničkim izborima, kao i o brojnim drugim temama. Cijelu emisiju možete pogledati u našem prilogu.

Predstavljanje knjige „Bokobran – razgovori o kulturi i umjetnosti Boke kotorske“, autorice Nevenke Šarčević, održat će se u subotu, 28. 1.,  u katedrali sv. Tripuna,  s početkom u 19 h.

Srijeda, 25. siječnja 2023.

Svim vjernicima Kotorske biskupije, štovateljima sv. Tripuna u Boki i izvan Boke

Poštovani i dragi štovatelji sv. Tripuna!

 Pred nama su još jedne Tripundanske svečanosti. Ove godine, Bogu hvala, bez pandemije i ograničenja. To znači da će vanjska proslava u nedjelju 5. siječnja biti s tradicionalnom procesijom kroz grad Kotor.

Na televiziji E, u emisiji 24 sata, gostovao je veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić.

U priloženom videu  možete pogledati emisiju.

Večeras od 20 sati na A plus televiziji gostovat će Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative. Emisiju "Tamo i natrag", koja se emitira uživo, uređuje i vodi novinar Slavko Mandić. Razgovarat će se o aktualnoj situaciji u Crnoj Gori.

„Časopis za kulturu, književnost i nauku „KOD“, u izdanju Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, predstavlja svoj novi, 21. broj, čiji je sadržaj podijeljen na šest poglavlja. Tradicionalno, časopis koriči radove koji su posvećeni kulturnoj baštini kao i književno-likovnoj sceni. Sadržaj novog broja časopisa obuhvata eseje, naučne radove, stihove i prikaze o antologiji proze albanskih pisaca Crne Gore „Svi naši“ i romanu Redžepa Ćose (Rexhep Qosja) „Noć je naš dan“.

Foto: Gradski.me

Nalazimo se pred institucionalnom i svakom drugom paralizom, i bojim se da je riječ o smišljenom obesmišljavanju institucija, ocijenio je predsjednik HGI Adrijan Vuksanović u emisiji “Pressing” na Gradskoj TV.

Vuksanović kaže da je na djelu pokazna vježba kako predstaviti Crnu Goru kao suverenu državu koja samostalno nije održiva, već da joj treba neka vrsta protektorata.

Ističe da moramo pokazati prkos kako bismo izbacili iz igre sve moguće ideje da budemo utješna nagrada za nečije velikodržavne neostvarene projekte.

Utorak, 24. siječnja 2023.

Centar za kulturu Tivat prikazuje višestruko nagrađivani film Duga redatelja Aleksandra Vujovića. Film je selektiran na preko 70 međunarodnih festivala među kojima je bio Oscar®-qualifying(Academy Award® Qualifying) i GOYA® qualifying, osvojio je 37 festivalskih nagrada i priznanja

Ponedjeljak, 23. siječnja 2023.

Hrvatsko građansko društvo tradicionalno organizira Tripundanski bal u subotu, 4. Veljače, u hotelu Splendid – Bečići,  s početkom u 20 sati.

Goste će zabavljati Ansambl Toć i VIS Tri kvarta iz Kotora.

Ulaznica s večerom -  25 eura.

Informacije i rezervacije na telefon 032  304  232 i 069 041 153.

 

 

Stranice

Subscribe to RSS - Društvo