Društvo

Priopćenje OO HGI Kotor

Na poslednjoj Sjednici Skupštine Općine Kotor usvojena je Odluka o izvođenju lokalnog javnog rada u općini Kotor za pomoć i njegu starih osoba u kući, odnosno geronto program.

Pročitajte više

Janović i Deković potpredsjednici HGI -ja

Na sjednici Središnjega odbora Hrvatske građanske inicijative, a na prijedlog predsjednika HGI- ja Adrijana Vuksanovića izabrano je novo Predsjedništvo u sastavu: Ilija Janović, Zvonimir Deković, Josip Gržetić, Blanka Radošević Marović, Ljiljana

Pročitajte više

Predstavljanje knjige don Nika Lukovića na engleskom jeziku

Predstavljanje knjige don Nika Lukovića „Boka kotorska“ na engleskom jeziku održat će se  23.8., u Zbirci pomorskog nasljeđa, u Portu Montenegru, s početkom u 21 sat. Na promociji će govoriti dr. Branko Sbutega i mr. Nikola Ciko.

 

Pročitajte više

Adrijan Vuksanović – Nadišli smo brojčanu vrijednost

U petak, 16.8., održana je tradicionalna Fešta od rogača u Donjoj Lastvi, u organizaciji Hrvatske krovne zajednice „Dux Croatorum“.

Pročitajte više

Izložba „Duh života“ u crkvi sv. Pavla u Kotoru

U organizaciji OJU ,,Muzeji“ Kotor, izložba skulptura zagrebačke kiparice Marine Stoponje bit će otvorena u utorak, 20. 8., u 20 sati u crkvi svetog Pavla u Starom gradu.

Pročitajte više

Fešta nad feštama u subotu

Tradicionalna kotorska fešta Bokeljska noć, koja ima status nematerijalnog kulturnog dobra, bit će održana u subotu, 24. 8.,  od 21 sat, a njen početak najavit će kotorska Gradska muzika i jedrilice Jedriličarskog kluba „Lahor“.

Pročitajte više

Proslavljen blagdan sv. Roka

U Donjoj Lastvi jučer je proslavljen patron župe Sveti Roko. 

Pročitajte više

Sjajna atmosfera na „Fešti od rogača“ uz Alena Nižetića

Tradicionalna, deseta po redu„Fešta od rogača“ održana je jučer u organizaciji Hrvatske krovne zajednice „Dux Croatorum“, a uz potporu: Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, Općine Tivat, Hrvatske građanske inicijative, Hrvatskog nacional

Pročitajte više

Klapa „Stine“ oduševila nastupom

Sinoć je na platou ispred župne crkve sv. Ane u Đurićima održan koncert zagrebačke klape „Stine“. Mnogobrojni posjetitelji uživali su u klapskim zvucima, a u organizaciji NVO „Zaljev hrvatskih svetaca“.

Pročitajte više

Dvije godine od odlaska velikog Mladena Lompara

Mladen Lompar (rođen na Cetinju 22. marta 1944, umro 15. avgusta 2017. u Kotoru), pjesnik, likovni kritičar. Muzejski savjetnik. Završio je Filozofski fakultet (Odsijek za istoriju umjetnosti) u Beogradu.

Pročitajte više

"Fešta od rogača" večeras u Donjoj Lastvi

Tradicionalna "Fešta od rogača", u organizaciji Hrvatske krovne zajednice „Dux Croatorum“ održat će se večeras  u 21 sat ispred crkve sv. Roka u Donjoj Lastvi.

Pročitajte više

Uskoro Seniorska kartica s popustima

Pored Omladinske kartice,  koja ovoj populaciji omogućava veliki broj popusta u trgovini i korištenju različitih usluga, Općina  Tivat uskoro će uvesti i Seniorsku karticu.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Društvo