Društvo

„Svečanosti sv. Tripuna i kola sv. Tripuna – tradicija bokeljskih Hrvata u Republici Hrvatskoj” novo je hrvatsko kulturno dobro upisano na UNESCO-v Reprezentativan popis nematerijalne baštine

UNESCO-ov Međuvladin odbor za očuvanje nematerijalne kulturne baštine na današnjem je zasjedanju u Rabatu (Maroko), jednoglasno donio odluku o upisu „Svečanosti sv. Tripuna i kola sv.

Pročitajte više

Stara vještina i za nove generacije

Općinska javna ustanova „Muzeji” Kotor organizira  radionicu dobrotske čipke za učenike i učenice osnovnih škola, koja s  radom počinje 5. 12., u 17 sati,  u prostorijama OJU „Muzeji” u Starom gradu.

Pročitajte više

Drugi krug radionice dobrotske čipke

Općinska  javna ustanova „Muzeji” Kotor poziva zainteresirane građanke i građane za sudjelovanje u drugom krugu radionice dobrotske čipke, koju će od 1. 12.

Pročitajte više

CZK Tivat – repertoar za prosinac

Na priloženom plakatu možete pogledati što vas očekuje u prosincu, u organizaciji tivatskog Centra za kulturu.

Pročitajte više

„I kužina dušu ima”

Sutra, 30.11., u 19 sati,  u dvorani DTV Partizan,  imate priliku  uživati u pjesničkoj  večeri,  pod nazivom „I kužina dušu ima”.

Pročitajte više

Prezentacija video radova kotorskih osnovaca

Povodom 70 godina postojanja i rada Gradske biblioteke, JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ / Gradska biblioteka i čitaonica Kotor organiziraju prezentaciju video radova kotorskih osnovaca na temu: „Zašto volim Gradsku biblioteku?“ Specijalna go

Pročitajte više

Zimske kotorske fešte

„Sa zadovoljstvom najavljujemo Zimske kotorske fešte pod pokroviteljstvom Turističke organizacije opštine Kotor i Opštine Kotor,  u organizaciji Turističke organizacije opštine Kotor, NVU Karampana i Multisport Akademije Mayer.

Pročitajte više

Najmlađi posjetili bućarske terene

Danas su mališani  iz JPU Bambi  posjetili bućarske terene u  Kalimanju,  gdje ih je dočekao predsjednik  BK Kalimanjac, gospodin Vatroslav Belan. Belan je srdačno dočekao mališane, na obostrano zadovoljstvo,  i  rekao da je ovo jedna od najljepš

Pročitajte više

Govor veleposlanika Grubišića na proslavi Martinje 2022.

U nastavku možete pogledati govor veleposlanika Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselka Grubišića,  povodom velike proslave Martinje 2022.

Pročitajte više

Vuksanović - spomen ploča u Morinju prije svega je civilizacijsko i etičko pitanje

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović jučer je u Budvi održao predavanje na temu Logora u Morinju studentima Pravnog fakulteta iz Podgorice i Fakulteta političkih nauka.

Pročitajte više

Počinje došašće, vrijeme iščekivanja Božića

Prva je nedjelja došašća ili adventa, kojom u crkvenoj godini počinje vrijeme priprave za Božić, odnosno Kristovo rođenje, a prva nedjelja došašća ujedno je i početak crkvene godine.

Pročitajte više

U emisiji "Sve što vole mladi Hrvati Boke" ‐ Barbara Kubiček

U novoj emisiji „Sve što vole mladi Hrvati Boke“ predstavit će vam se svestrana Tivćanka Barbara Kubiček, trofejna jedriličarka, nagrađivana plesačica i jedna od nama najdražih i najtalentiranijih glumica na hrvatskoj nastavi.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Društvo