Društvo

U Kotoru predstavljen Ogranak Matice hrvatske u Čitluku

Sinoć je u Galeriji Kulturnog centra „Nikola Đurković“ u Kotoru predstavljen Ogranak Matice hrvatske u Čitluku (BiH) i predstavljena je izložba slika „U suncu“, akademske slikarice Anele Korać.

Pročitajte više

Osvrt učenika na Malu školu hrvatskoga jezika i kulture u Novom Vinodolskom

Današnja emisija posvećena je 26. po redu Maloj školi hrvatskoga jezika i kulture koja se održala od 16. do 27. srpnja u Novom Vinodolskom.

Pročitajte više

Izložba „Od Krka do Kotora: Ivan Volarić - Piturić“ otvorena u Galeriji solidarnosti

Izložba „Od Krka do Kotora: Ivan Volarić - Piturić“, posvećena životu i djelu javnosti uglavnom nepoznatog otočnog slikara i dekoratera Ivana Volarića, otvorena je sinoć u Galeriji solidarnosti u Kotoru.

Pročitajte više

Počinju radovi na saobraćajnici MR1 II. faza i rekonstrukciji DTV Partizana

Shodno Planu javnih nabavki Općine Tivat, objavljeni su tenderi i izabrani izvođači radova na rekonstrukciji nekadašnjeg objekta Sokolski dom, a sada poznat kao Društvo za tjelesno vaspitanje – “DTV Partizan”u Tivtu, odnosno za izgradnju druge fa

Pročitajte više

Posjet predsjednika HNV-a zadarskom županu

Predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković posjetio je zadarskog župana Božidara Longina, kojem je predstavio rad Vijeća, kulturne projekte te probleme s kojima se susreće hrvatska nacionalna manjina u Crnoj Gori.

Pročitajte više

Oproštaj kolektiva CZK Tivat od glumačke legende

„Milena Dravić, otkrila je tivatski Centar za kulturu, 2000-te godine kroz saradnju u predstavi Bokeški D-mol Stevana Koprivice, u režiji Milana Karadžića.

Pročitajte više

O časopisu „Dubrovnik“ i izdanjima Matice Hrvatske

Današnja emisija „Tragom Hrvata Boke i događaja“ posvećena je promociji najnovijeg sveska časopisa Dubrovnik 2-3/2018., koji je 12. listopada predstavljen u Galeriji solidarnosti u Kotoru, u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Dubrovniku.

Pročitajte više

Bogat novogodišnji program u Tivtu

Danas je novinarima direktorica Turističke organizacije Tivat Gabrijela Glavočić približila novogodišnji program, kada će nas 31.12. zabavljati Željko Joksimović, 1.1. 2019. Lepa Brena i Bojan Delić, dok će 2.1.2019.

Pročitajte više

Polaznici nastave hrvatskoga jezika i kulture osvojili prvo mjesto za skupni rad na natječaju Hrvatske matice iseljenika - Igračka u srcu

S ciljem očuvanja hrvatskoga nacionalnoga identiteta, stjecanja novih vještina i znanja djece predškolskog i školskog uzrasta uz razvijanje jezičnih kompetencija te učenje o hrvatskoj kulturnoj i tradicijskoj baštini, Hrvatska matica iseljenika u

Pročitajte više

Završava se natječaj za dodjelu studentske nagrade

Javni natječaj  za dodjelu studentske nagrade Općine Tivat za 2018. godinu, koji je raspisao Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti završava se danas, 18.10.

Pročitajte više

Izložba i predstavljanje Ogranka Matice hrvatske iz Čitluka

Ogranak Matice hrvatske (OMH) u Boki kotorskoj  će 19.10.,  s  početkom u 19 sati,   u Galeriji kotorskog  Centra za kulturu "Nikola Đurković"  biti domaćin Ogranku Matice hrvatske iz Čitluka (BiH).

Pročitajte više

Večer druženja u organizaciji Zajednice Hrvata i prijatelja

Zajednica Hrvata i prijatelja Crna Gora, u suradnji sa ULKU „Vlaho Bukovac“ iz Splita, u subotu, 20. listopada, s početkom u 19 sati, organiziraju večer druženja s prijateljima i umjetnicima.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Društvo