Marija Vučinović: HGI NEMA zagarantiran mandat

Time to read
2 minutes
Read so far

Petak, 30. rujna 2016. - 13:28
Autor: 

U nastavku su obraćanja s press konferencije Hrvatske građanske inicijative, koju je stranka organizirala, povodom špekulacija da HGI ima zagarantiran mandat u budućem sazivu parlamenta.

Obraćanje Marije Vučinović, predsjednice HGI: 

“Povodom najnovijih špekulacija, poručujemo građanima, posebno našim potencijalnim biračima, da Hrvatska građanska inicijativa NEMA zagarantiran mandat. Ono što imamo, kao pripadnici autohtonog naroda u Crnoj Gori, jeste pozitivna diskriminacija u Zakonu o izboru odbornika i poslanika, na osnovu koje moramo osvojiti  0,35 % od izašlih birača.

Podsjećam, da je upravo zahvaljujući djelovanju HGI i naše dosadašnje predstavnice u Parlamentu, pozitivna diskriminacija od obveznih 0,35% od izašlih birača unesena u spomenuti Zakon.

Očekujem da građani shvate važnost predstojećih izbora, kao i značaj predstavnika hrvatske nacionalne zajednice u Parlamentu. Jedino preko svog legitimnog predstavnika Hrvati u Crnoj Gori mogu na najbolji način ostvariti svoja prava i svoje interese. Potporom građana Hrvatskoj građanskoj inicijativi omogućit ćete da se i glas građana Boke čuje u crnogorskoj Skupštini.

Kampanja Hrvatske građanske inicijative je čista i transparentna, kao što HGI oduvijek radi i radit će ubuduće. A to je, između ostalog, potvrdila i NVO MANS da je Hrvatska građanska inicijativa jedina partija, koja je u traženom roku dostavila sve podatke o finaciranju izborne kampanje.

Još jednom apeliram na građane, naše potencijalne birače da ne dozvole da budu izmanipulirani, HGI nema zagarantiran mandat, jer samo ste vi oni koji nam svojom potporom taj mandat možete osigurati”. 

Obraćanje Adrijana Vuksanovića, nositelja liste Hrvatsko SRCE za Crnu Goru- HGI Od srca:

“Kao što je, prije mene, kazala uvažena predsjednica Vučinović, Hrvatska građanska inicijativa nema zagarantiran mandat u budućem sazivu parlamenta. Ta špekulacija služi  kako bi se naše biračko tijelo relaksiralo i da ne bi izašlo na izbore da zaokruže broj 7. Također, Hrvatska građanska inicijativa nije ničiji privjezak, jer u suprotnom ne bismo izišli samostalno na izbore.

HGI nastupa samostalno na predstojećim izborima, a ne u koalicijama, jer smatramo da je to najpošteniji vid političke utakmice.

Vjerujem da će naši birači prepoznati značaj predstojećih izbora i podrškom omogućiti da HGI ima svog predstavnika u najvećem zakonodavnom tijelu. A ja garantiram da ću na najbolji mogući način štititi interese Crne Gore.

Siguran sam da je naš slogan Hrvatsko SRCE za Crnu Goru naišao na nepodijeljene simpatije svih dobronamjernih građana, a onim malobrojnim, zluradim, koji ne razumiju da srce ima svoje razloge, poručujem , da čovjek samo SRCEM dobro vidi.

Prethodnog tjedna, bili smo s našim simpatizerima u Podgorici, Nikšiću, Baru i Herceg Novom. Ono što me posebno raduje, kao nositelja liste jeste činjenica da je Program HGI naišao na njihovu potporu, jer je usmjeren na rješavanje realnih problema građana.

Kao što ste i upoznati, Program HGI, kao prioritete je postavio sigurnost i bezbijednost građana, izmjenu zakona o lukama, restituciju ili povraćaj nezakonito oduzete imovine, razvoj poduzetništva, smanjenje PDV za ugostiteljske usluge i doprinose na zarade, veće zapošljavanje mladih, veća razmjena roba s Republikom Hrvatskom, razvoj poljoprivrede, prerađivačke i IT industrije, jer država ne može biti oslonjena samo na turističku privredu.

Zbog svega ovoga pozivam naše birače, kao i sve one kojima je Program HGI prihvatljiv, da 16. listopada izađu na izbore i daju potporu OD SRCA broju SEDAM”.