Radio DUX

Crna Gora danas, 21. svibnja obilježava Dan nezavisnosti. Crna Gora je na današnji dan 2006. godine obnovila državnu samostalnost.  Dux radio svim građankama i građanima Crne Gore čestita današnji  Dan nezavisnosti.

Neradni povodom  Dana nezavisnosti bit će danas i sutra, kao priopćavaju iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Četvrtak, 26. siječnja 2023.

Sinoć na A plus televiziji gostovao je Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative. U emisiji "Tamo i natrag", koju uređuje i vodi novinar Slavko Mandić, pored Vuksanovića bio je i predsjednik Liberalne partije Andrija Pura Popović. Sudionici su razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, kao i o aspektima institucionalne krize s kojom se suočava naše društvo. Govorilo se i o predstojećima predsjedničkim izborima, kao i o brojnim drugim temama. Cijelu emisiju možete pogledati u našem prilogu.

Predstavljanje knjige „Bokobran – razgovori o kulturi i umjetnosti Boke kotorske“, autorice Nevenke Šarčević, održat će se u subotu, 28. 1.,  u katedrali sv. Tripuna,  s početkom u 19 h.

Srijeda, 25. siječnja 2023.

Svim vjernicima Kotorske biskupije, štovateljima sv. Tripuna u Boki i izvan Boke

Poštovani i dragi štovatelji sv. Tripuna!

 Pred nama su još jedne Tripundanske svečanosti. Ove godine, Bogu hvala, bez pandemije i ograničenja. To znači da će vanjska proslava u nedjelju 5. siječnja biti s tradicionalnom procesijom kroz grad Kotor.

Na televiziji E, u emisiji 24 sata, gostovao je veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić.

U priloženom videu  možete pogledati emisiju.

Večeras od 20 sati na A plus televiziji gostovat će Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative. Emisiju "Tamo i natrag", koja se emitira uživo, uređuje i vodi novinar Slavko Mandić. Razgovarat će se o aktualnoj situaciji u Crnoj Gori.

Današnji gost emisije Bokobran je Bartolomej Stanković, pijanist i profesor na Katedri za klavir Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu. U razgovoru smo saznali o dojmovima koje nosi s  nastupa u Tivtu,  a povodom koncerta “Ususret Božiću”.

Što ga je opredijelilo prema glazbi  i  više o njegovom Balkan madness koncertu, podijelio je s našim slušateljima u današnjoj emisiji.

O pedagoškom radu, klasičnoj glazbi, odnosu mladih prema istoj, ali i budućnosti reproduktivnih umjetnosti, kao i čitav razgovor možete poslušati u audio- zapisu.

„Časopis za kulturu, književnost i nauku „KOD“, u izdanju Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, predstavlja svoj novi, 21. broj, čiji je sadržaj podijeljen na šest poglavlja. Tradicionalno, časopis koriči radove koji su posvećeni kulturnoj baštini kao i književno-likovnoj sceni. Sadržaj novog broja časopisa obuhvata eseje, naučne radove, stihove i prikaze o antologiji proze albanskih pisaca Crne Gore „Svi naši“ i romanu Redžepa Ćose (Rexhep Qosja) „Noć je naš dan“.

Srijeda, 25. siječnja 2023.

U Komornoj dvorani  Muzičkog centra Crne Gore, večeras u 20 sati,  nastupit će klavirski kvintet ,,Parestum". Ovaj ansambl, koji nosi stari naziv grada Perasta, prvi put u ovom sastavu  nastupio je u okviru dvanaestog  Festivala gudača. Nastupit će Bojan Martinović, Vujadin Krivokapić, Miša Berkut, Ana Zakrajšek i Zoran Zakrajšek. Članovi kvinteta su profesori MA Cetinje i članovi Simfonijskog orkestra Crne Gore. Na programu su djela Schuberta i Humela.

 

 

Utorak, 24. siječnja 2023.

Centar za kulturu Tivat prikazuje višestruko nagrađivani film Duga redatelja Aleksandra Vujovića. Film je selektiran na preko 70 međunarodnih festivala među kojima je bio Oscar®-qualifying(Academy Award® Qualifying) i GOYA® qualifying, osvojio je 37 festivalskih nagrada i priznanja

Stranice

Subscribe to RSS - Radio DUX