Konstituiran Savjet za saradnju sa iseljenicima

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 29. rujna 2016. - 8:45
Autor: 

27. rujna je u Podgorici  konstituiran  Savjet za saradnju sa iseljenicima, koji predstavlja savjetodavno tijelo Vlade Crne Gore.

Prema Zakonu o saradnji Crne Gore sa iseljenicima  Savjet sudjeluje u kreiranju strategije i ukupnih aktivnosti u  suradnji Crne Gore s iseljenicima.

Savjet  za saradnju sa iseljenicima ima 80 članova . Pored predstavnika  iseljeničkih organizacija,  Savjet čine predstavnici organa državne uprave, općina, kao i pojedine  istaknuti javni i kulturni djelatnici.

Kako bi se omogućila bolja suradnja s iseljenicima iz redova manjinskih naroda,  u ovaj su  Savjet  imenovani predstavnici  manjinskih nacionalnih vijeća, odnosno savjeta . Kao predstavnik  Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore imenovan je Marin Čaveliš, koji je nazočio jučerašnjoj  konstitutivnoj sjednici.

Na konstitutivnoj su se sjednici Savjeta za saradnju sa iseljenicima prisutnima obratili : predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović, potpredsjednik Skupštine Crne Gore  Suljo Mustafić, ministar za ljudska i manjinska prava  dr. Suad Numanović , gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović  te zastupnik  dr.  Miodrag Vuković.

Uvodnom dijelu sjednice nazočili su i ministri , zastupnici u Skupštini Crne Gore  i predstavnici drugih institucija, što pokazuje značaj koji Vlada pridaje radu ovoga Savjeta.