Game of Chefs - Susret lidera kulinarstva u hotelu Regent Porto Montenegro

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 30. rujna 2016. - 11:01
Autor: 

Konceptualni gastronomski performans, “Game of Chefs” odnosno “Susret lidera kulinarstva”, zakazan je za petak, 15. listopada,  i okupit će sedam renomiranih izvršnih šefova kuhinja iz regije u hotelu Regent Porto Montenegro. Oltion Veshi iz Albanije, Nihad Mameledžija iz Bosne i Hercegovine, Ante Udovičić iz Hrvatske, Jure Tomić iz Slovenije i Filip Ćirić iz Srbije predstavnici su svojih gastro identiteta, a već proslavljeni šef kuhinje hotela Regent, Željko Knezović predstavljat će Crnu Goru. Za slatku završnicu zadužena je Petra Jelenić kao posebna gošća – vlasnica renomirane zagrebačke poslastičarnice “Mak na Konac” koja je potpuno revolucionirala slastičarstvo.

Cilj događaja je profiliranje Balkana kao nedovoljno (pre)poznate gastronomske destinacije. Svaki od spomenutih šefova ce kreirati po jedan gang koji ce reflektovati njihovu zemlju podrijetla, a pomno odabrano vino iz iste regije će zaokružiti čin u okviru cjelokupne regionalne gastronomske simfonije od 7 gangova.

Događaj će pratiti izvođenje na harfi koja će upotpuniti ovo elegantno veče, dok će voditelj programa upoznati nazočne s detaljima jela, vina i kratkom biografijom šefova, doprinoseći kreiranju gastronomske razglednice Balkana.

Inspiraciju za organizaciju kvalitetnog kulinarskog šou-a tim hotela Regent našao je u različitosti i bliskosti nacionalnih kuhinja regije, obilju kvalitetnih prirodnih proizvoda i činjenici da je u prethodnom periodu,  svaka od nacionalnih kuhinja, u režiji spomenutih šefova - lidera doživjela pravu kulinarsku revoluciju uz primjenu osobnih stilova i aktuelnih svjetskih kulinarskih trendova.

“Pozicioniranje Crne Gore odnosno regiona kao kvalitetne gastronomsko-vinske regije je mahom u početnoj fazi. Potrebno je još puno rada na ovom polju međutim vjerujem da je upravo ovaj kulinarski šou jedan od koraka u željenom smjeru. Iako je još treba uložiti truda i zajedničkog djelovanja, sa pohvalama adresiram sveobuhvatan napredak koji je region doživio na kulinarskom polju i neke od šefova kuhinje već “lansirao” kao najbolje ambasadore zemlje iz koje dolaze” izjavio je Željko Knezović, Izvršni šef kuhinje hotela Regent Porto Montenegro.

Pored kvalitetnog programa, posebne cijene smještaja (120 e / sobi )  važit će za posjetitelje večere za noć 15. listopada. Ovom večerom (150 e / osobi)  hotel Regent zaokružuje izuzetno uspješnu ljetnju sezonu 2016. i najavljuje događaje u nastupajućim zimskim mjesecima.