Porto Montenegro - 4 stipendije u vrijednosti 50.000 eura za buduće nautičare

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 29. rujna 2016. - 10:55
Autor: 

Kompanija Adriatic Marinas - Porto Montenegro iz Tivta ove godine dodjeljuje četiri stipendije u vrijednosti od 50.000 eura za mlade buduće nautičare iz Crne Gore koji će programom obuke Royal Yachting asocijacije (RYA) imati priliku da steknu teorijske i praktične vještine koje će ih na najbolji način kvalificirati za rad na superjahtama u Crnoj Gori, ali i na međunarodnom tržištu rada.

Program je osmišljen kao intenzivna šestomjesečna obuka, od koje je jedan dio definiran kroz stjecanje teorijskog nautičkog znanja, a drugi kreiran kroz dinamična praktična iskustva na superjahtama u internacionalnom okruženju u Portu Montenegru. Trening partner programa je i kompanija 42° North čiji će instruktori s kandidatima prolaziti kroz kompletno iskustvo na superjahtama, gdje će dobiti instrukcije i povratne informacije od najboljih svjetskih nautičara, kapetana, prvih oficira, inženjera, pa do mornara i stjuarta na brodovima.

Obuka će, osim najvažnijeg nautičkog segmenta, podrazumijevati i segment koji se odnosi na kvalitetu pružanja usluge u objektima s pet zvjezdica – od konsijerža na jahti, održavanja, do samih ugostiteljskih elemenata, koji će se raditi po HEC (Hospitality Education) standardima. Sigurnost i svijest je bitan dio rada na bilo kojem brodu.

Ovaj tečaj  ne samo da će osigurati posjedovanje priznatog internacionalnog certifikata RYA, već će po svojoj misiji, mladim ljudima omogućiti  najbitniji prijelaz između formalnog obrazovanja do šanse za prvi posao, koji je značajna smjernica u građenju nautičke karijere. Osim RYA-e i praktičnog osposobljavanja, svi kandidati će završiti i četiri osnovna modula koji se odnose na sigurnost  na brodu, i to u Pomorskom trening centru Azalea u Bijeloj, koji je partner na ovom projektu. Ovo su osnovni pravno-obavezujući certifikati, neophodni za rad na svim plovilima. S  položenim ispitima i dobivenim certifikatima, budući nautičari će imati kompletno teorijsko znanje i praktične vještine za početak karijere.

Rok za prijavu na konkurs je 15. 10.r2016. godine, a tečaju za stipendiju mogu pristupiti svi kandidati iz Crne Gore koji imaju između do 25 godina, završenu četverogodišnju srednju školu, i govore engleski jezik. Obuka u Portu Montenegru počinje već 1. 11.