Održan Dječji parlament – sudjelovalo oko 200 mališana

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 16. studenog 2019. - 8:35
Autor: 

Više od osamdeset pitanja upravi grada postavili su članovi Dječjeg parlamenta Tivta, na IV. Zasjedanju, koje je trajalo dva sata, a u čijem radu je sudjelovalo  oko 200 mališana iz OŠ „Drago Milović” i područnih škola u Gradiošnici i Donjoj Lastvi, OŠ “Branko Brinić”, predškolske ustanove „Bambi”, Knightsbridge International i Muzičke škole Tivat. Na pitanja su odgovarali predsjednici Općine i Skupštine Općine, dr. Siniša Kusovac i Ivan Novosel, rukovoditelji organa uprave, direktori lokalnih poduzeća, predstavnik odjeljenja bezbjednosti MUP Tivat i uprave školskih ustanova. Nakon intoniranja državne himne, Dječji parlament je otvorio Ivan Novosel, predsjednik SO Tivat.

„Ovaj Dječiji parlament organizujemo u čast Dana opštine Tivat. Crna Gora i UN Konvencije o pravima djece, čiji je potpisnik Crna Gora“,  rekao je Novosel i prepustio upravljanje sjednicom predsjedavajućem, Ivanu Vojniću, učeniku drugog razreda OŠ „Drago Milović“.

Predsjednik Kusovac podnio je Dječjem parlamentu izvještaj o aktivnostima realiziranim između dva zasjedanja navodeći da je formiran Tim za socijalnu i dječju zaštitu, jedini u Crnoj Gori, koji čine predstavnici svih relevantnih institucija sa zadatkom da osiguraju pomoć svakom licu koje se obrati nekoj od institucija iz oblasti socijalnih pitanja. On je naveo da je u nabavku i postavljanje video-nadzora  kod osnovne i srednje škole uloženo oko 13.000 eura, u vrijednosti od 60.000 eura je saniran krov na OŠ „Branko Brinić“ u Radovićima, a urađen je glavni projekt rekonstrukcije škole i vrtića u Donjoj Lastvi vrijedan 16,1 tisuću eura.

“Kada je riječ o vašim pitanjima i zahtjevima od prošle godine, evo još rezultata. Grade se sportski tereni u Donjoj Lastvi, nastavljena je akcija “Igrališta djeci”, odnosno opremanje igrališta, rekonstruisan je mali gradski park, izgrađen košarkaški teren u Velikom gradskom parku, u toku je rekonstrukcija pomoćnog stadiona FK Arsenal. Igralište za djecu kod zelene pijace na Seljanovu je prepoznato kao mjesto gdje se okuplja velik broj djece te je, kao što je i planirano, rekonstruisano i opremljeno novim rekvizitima. U sportskoj sali u Radovićima su nedostajali rekviziti za bavljenje sportom, ali je Opština Tivat obezbjedila sredstva i opremila salu”, naveo je predsjednik.

Mališani su postavili brojna i zanimljiva  pitanja.

Na inicijativu sekretarke za mlade, sport i socijalna pitanja Darke Ognjanović i po želji Dječjeg parlamenta, na sjednici je uz buket cvijeća uručena zahvalnica bivšoj profesorici i predsjednici NVO „Djeca Tivta“, Slavici Vulanović za dugogodišnju posvećenost  tivatskoj djeci i odličnu suradnju s obrazovnim institucijama.

Skupština Općine Tivat, pored republičke, jedina u Crnoj Gori organizira redovito zasjedanje Dječjeg parlamenta. Akcija je uspostavljena na inicijativu sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja.