Četvrto zasjedanje „Dječijeg parlamenta“, kros i koncert

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 13. studenog 2019. - 10:48
Autor: 

Jeste li voljeli matematiku, koji učitelj vam je bio najdraži; jeste li voljeli čitati i koja knjiga vam je bila najdraža; kakav je bio vaš prvi dan škole, neka su od pitanja koja će biti postavljena lokalnoj upravi na IV. zasjedanju „Dječijeg parlamenta“, koje će biti održano u petak, 15. 11., u 10 sati u Multimedijalnoj dvorani Općine Tivat.

Sjednicu će otvoriti predsjednik Skupštine Općine Tivat Ivan Novosel, a potom će mjesto ustupiti Predsjedništvu „Dječijeg parlamenta“, na čelu s Ivanom Vojnićem, učenikom drugog razreda OŠ “Drago Milović”, koji će predsjedavati sjednicom dječje Skupštine.

Zasjedanje organizuje Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja, povodom „21. novembra“, Dana općine Tivat i „20. novembra“, Dana usvajanja UN Konvencije o pravima djeteta.

U radu Parlamenta  će sudjelovati djeca iz OŠ “Drago Milović” iz Tivta i područnih škola u Gradiošnici i Donjoj Lastvi, OŠ “Branko Brinić”, Muzičke škole Tivat, Internacionalne škole Knightsbridge i Predškolske ustanove “Bambi”.

Na pitanja djece iz tivatskih odgojno-obrazovnih institucija odgovarat će Novosel, predsjednik Općine dr. Siniša Kusovac, općinski sekretari, predstavnici općinskih ustanova, institucija i organizacija. Među pitanjima na koje tivatski mališani žele odgovor najviše je o drugarstvu, periodu školovanja, ali i o razvoju grada.

U okviru manifestacije „Novembarski dani“ sutra će u Radovićima biti održan kros učenika OŠ „Branko Brinić“ u uvali Trašte, kao i koncert Duvačkog ansambla Crnogorskog simfonijskog orkestra, koji će biti priređen na Maloj sceni Centra za kulturu.

 

Foto: Općina Tivat