Održana dvosatna sjednica Dječjeg parlamenta u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 24. studenog 2018. - 8:22
Autor: 

Više od stotinu pitanja upravi grada postavili su članovi Dječjeg parlamenta Tivta, na III. zasjedanju, koje je trajalo dva sata, a u čijem radu je sudjelovalo  oko 100 mališana iz OŠ “Drago Milović” i područnih škola u Gradiošnici i Donjoj Lastvi, OŠ “Branko Brinić”, Muzičke škole Tivat, internacionalne škole Knightsbridge i predškolske ustanove “Bambi”.

Na pitanja su odgovarali predsjednici Općine SO, dr.  Siniša Kusovac i Ivan Novosel, rukovoditelji organa uprave, direktori lokalnih poduzeća, načelnik odjeljenja bezbjednosti, predsjednik Udruženja Egipćana i uprava školskih ustanova.

Nakon intoniranja državne himne, Dječjii parlament je otvorio Ivan Novosel, predsjednik SO Tivat priopćavajući i da sjednica ima kvorum.

„Ovaj Dječijii parlament organizujemo u čast proslave Svjetskog dana djeteta i Dana opštine Tivat. Crna Gora, naša država, poštuje prava djece“,  rekao je Novosel i prepustio upravljanje sjednicom predsjedavajućem, Ivanu Vojniću, učeniku prvog razreda OŠ „Branko Brinić“. On je predsjedavanje započeo stihovima Dragana Radulovića „Dijete je čovjek važan“.

„Među postavljenim pitanjima bila su: Da li je teško upravljati gradom? Kad ćete izgraditi zatvoreni bazen? Kako pomoći problematičnoj djeci? Kad ćete izgraditi igralište u Radovićima? Kad ćete popraviti igralište u Parku? Zašto Opština ne obezbijedi besplatne udžbenike za sve učenike? Koliko djece sa Lovanje ne ide u školu? Kakva je protivpožarna procedura u školama u slučaju izbijanja požara? Šta sa psima lutalicama?“

Skupština Općine  Tivat, pored republičke, jedina u Crnoj Gori organizira redovito  zasjedanje Dječjeg parlamenta.