Sjednica Dječjeg parlamenta u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 17. studenog 2016. - 11:53
Autor: 

Danas je u Multimedijalnoj dvorani Općine Tivat održana sjednica Dječjeg parlamenta, gdje su mlađi stanovnici našeg grada imali priliku postaviti pitanja predsjednici Općine, predsjedniku Skupštine i predstavnicima raznih sekretarijata Općine.

Sjednica Dječjeg parlamenta održana je povodom 20. studenog, dana kada se obilježava usvajanje Deklaracije i Konvencije o dječjim pravima. Na samom početku nazočne je pozdravila predsjednica dr. Snežana Matijević, koja je sa zadovoljstvom odgovarala na pitanja djece i izrazila nadu da će to ubuduće postati praksa.

„Djeca su ponos našeg grada, naša budućnost, a mi smo tu da čujemo vaša pitanja i pokušamo da odgovorimo na sve ono što vi tražite. Budućnost našeg grada počiva na vama i zato moramo poštovati vašu riječ i trudit se da vam udovoljimo koliko možemo“ – kazala je dr. Matijević.

Djeca su na duhovit i simpatičan način postavljala pitanja, među kojima su bila neka od izuzetne važnosti za obrazovanje djece u Tivtu i  pripadnike manjinskih naroda.

Predsjednik Skupštine Ivan Novosel također je pozdravio sve prisutne i vođenje Sjednice prepustio djevojčicama Anastasiji Kovačević i Valentini Halili.

Današnju svečanu sjednicu Dječjeg parlamenta organizirali su: općinski Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja i NVO Djeca Tivta.