DODIJELJENE NAGRADE "TURISTIČKI CVIJET"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 12. lipnja 2012. - 0:47
Autor: 

Turistička organizacija Tivat u sklopu manifestacije „Dani magnolije" održala je tradicionalnu akciju "Turistički cvijet" po 19. put. Na prigodnoj svečanost sinoć su na terasi hotela „Magnolija" dodjeljene nagrade najboljima, za najljepše uređene bašte, balkone, dvorišta, originalnost u hortikulturalnom uređenji prostora, najljepše drvo magnolije, najljepšu živu ogradu, najljepše dvorište ispred poslovnog objekta, originalnost u uređenju prostora hortikulturalnom. Posjetioci su imali priliku da vide izložbu fotografija nagrađeni kao i onih koji su ušli u najuži izbor. Osnovni cilj manifestacije je animiranje građana kako bi dali svoj doprinos uređenju grada u hortikulturalnom smislu, u susret ljetnjoj turističkoj sezoni.

Nagrade je uručila sekretar Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine opštine Tivat Tatjana Jelić.
Dobitnici „Turističkog cvijeta 2012" su:
Najljepše uređeno dvorište: Marija Šćepanović; Boro Škanata; Nikolić Anton
Najljepše uređeno dvorište ispred stambeno poslovnog objekta: TiF apartmani Sanja Rajković
Najljepše uređen cvijetni balkon: Ana Sekulić; Sanja Rančić
Najljepša živa ograda: Anica Stakić
Najljepše stablo magnolije: Risto Stamatović
Originalnost u hortikulturalnom uređenju prostora: Antica Petrović; Zlatiborka Petković
Posebno priznanje pripalo je Portu Montenegro za doprinos hortikulturalnog uređenja grada i sadnju 38 magnolija u tivatskoj marini koje je uručila savjetnik u Ministarstvu turizma, Tamara Đurović.
U muzičkom djelu programa nastupili su učenici srednje škole „Mladost" iz Tivta MilenaBašić i Igor Aksentijević i plesni studio „Enigma".