U AKCIJI "TURISTIČKI CVIJET" DIJELJENE SADNICE CVIJEĆA I PROGLAŠENI NAJBOLJI

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 05. lipnja 2013. - 12:20
Autor: 

Dvadeseta akcija "Turistički cvijet" u organizaciji TO Tivat u kojoj se nagradjuju sugradjani za doprinos hortikulturnom uredjenju grada, trajala je od 15. svibnja do 1. lipnja. Komisija je obišla 50 prijavljenih kandidata iz cijele općine.
Prema njihovom mišljenju, najbolje uredjeno dvorište u Tivtu imaju Milka i Marija Biskupović iz Gradiošnice, Petro Bakalbašić sa Seljanova i Satka Muminović iz Dumidrana.

Vlasnice najljepših balkona su Irena Ucović, Donja Lastva, Nada Klakor, Seljanovo i Vera Kvakić, Seljanovo.
Nagrada za hortikulturnu posebnost pripala je Jelki Račić, Kalimanj, Senki Deković, Donja Lastva i Mihovilu Belanu, Kalimanj.
Najljepše stablo magnolije ima Niko Botica na Pakovu a najljepšu živu ogradu - Eugenija Počanić i Miro Radović u Kalimanju.
Nagrada za najbolje uredjeno dvorište ispred poslovno-ugostiteljskog prostora, pripalo je hotelu "Aurora", Dušanu Miloševiću a za najbolje dvorište ispred stambenog objekta - Bosi Džonlić sa Seljanova.
U ovogodišnjoj, jubilarnoj akciji "Turistički cvijet", komisija je pregledala 76 dvorišta, 26 balkona, 21 živu ogradu, 20 stabala magnolije, 18 hortikulturnih detalja, 13 prostora ispred poslovno-ugostiteljskih objakata i 3 ispred stambenih objekata a napravljeno je 2030 fotografija u svim kategorijama.
Danas, povodom Dana zaštite životne sredine, TO Tivat je ispred svojih kancelarija besplatno je dijelia sadnice sugradjanima a kasnije je obavljena sadnja cvijeća ispred Turističkog biroa u Donjoj Lastvi gdje su također dijeljene sadnice.
Za 10. lipnja planirano je otvaranje novog turističkog biroa u Kukuljini kao i organiziranje više programa i manifestacija.
Triatlon,15. lipnja, Moto skup, 21.-23. lipnja, koncert Kikija Lesendrića i grupe "Piloti " 27. lipnja i manifestacija "Ljeto dobrtog ukusa", 29. lipnja.