Ministar vanjskih poslova Indije u posjet Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 04. rujna 2014. - 11:17
Autor: 

U okviru zvaničnog posjeta Crnoj Gori, njegova ekselencija gospodin Vijay Kumar Singh, državni ministar za vanjske poslove Indije, posjetio je jučer Kotor i sastao se s predsjednicom Općine  Marijom Ćatović.

Predsjednica Ćatović je upoznala članove izaslanstva s aktivnostima koje Kotor ima na međunarodnom planu, posebno u okviru Foruma Puta svile. Ovom prigodom predložena je suradnja i povezivanje u oblasti visokog obrazovanja kao i glazbene kulture. Nakon obilaska UNESCO-vog grada i upoznavanja s bogatim kulturnim sadržajima ministar je iskazao zainteresiranost za gostovanje umjetnika iz Indije u okviru međunarodnog festivala Kotor Art.  

 S obzirom na pomorsku tradiciju Kotora, njegovu stoljetnu povezanost morskim putem s lukama svijeta, pa tako i s Indijom, zaključeno je da je potrebno jačati suradnju dviju zemalja na brojnim poljima.

Njegova ekselencija gospodin Rajiva Misra, veleposlanik Indije za Crnu Goru, koji je u pratnji ministra obišao grad, predložio je da se Dani indijske kulture, s akcentom na filmsku produkciju, organiziraju tijekom naredne godine u Kotoru.