listopada 2023

Utorak, 31. listopada 2023.

Nakon cjelonoćnog zasjedanja, rano jutros, oko 7 sati, izabrana je nova, 44. Vlada Crne Gore. Izlaganje na ovu važnu temu imao je i zastupnik i predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović. Njegovo govor možete poslušati u našem prilogu.

U Skupštini Crne Gore jučer je nastavljena konstitutivna sjednica na kojoj je za predsjednika izabran Andrija Mandić, čelni čovjek Nove srpske demokratije i nekadašnjeg Demokratskog fronta. Izlaganje Adrijana Vuksanovića, predsjednika Hrvatske građanske inicijative u kojem je objasnio razloge zbog kojih HGI nije podržao Mandića možete pogledati u donjem videu.

U maloj dvorani Vatroslava Lisinskog 28. listopada održana je Glavna skupština Matice hrvatske. Skupštinu su uz 148 zastupnika s pravom glasa iz svih ogranaka Matice hrvatske uzveličali gosti – ministar znanosti i obrazovanja RH Radovan Fuchs, rektor Sveučilišta u Zagrebu Stjepan Lakušić, izaslanik zagrebačkog nadbiskupa Dražena Kutleše rektor HKS-a Željko Tanjić, Dario Magdić, zamjenik državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonka Milasa, Darko Majstorović i Davor Posilović, predsjednik i zamjenik predsjednika Strukovne udruge kriminalista.

Emitirano: 
Nedjelja, 29. listopada 2023.

„Evropa 3“ i o prometu.

Ponedjeljak, 30. listopada 2023.

„Evropa 3“ i o prometu.

Promocija romana „Smrt je uvijek u modi“ , autora  Mihaila Radojičića, održat će se u subotu, 4.11., u Domu kulture „Josip Marković u Donjoj Lastvi, s početkom u 19 sati.

O knjizi će govoriti: novinar Dragan Popadić, Neven Staničić, dugogodišnji kulturni djelatnik,  Boris Njavro, predsjednik  Društva dubrovačkih pisaca, kao i autor knjige.

OJU  „Muzeji” Kotor priprema novi krug radionice dobrotske čipke "Stara vještina za novo doba".

Nedjelja, 29. listopada 2023.

Proteklog vikenda Sofia i Ðorđa Pea,  inače gošće našeg radija, zajedno s trenerom Nikolom iz borilačke akademije Rebel, imale su još jedan uspješan nastup, ovog puta je   Judo u pitanju, boreći se za Judo klub Tivat.

Ðorđa je nakon tri fascinantne pobjede, dominacijom nad protivnicama , u sve tri borbe postala prvakinja države u uzrastu “poletarke”, u kategoriji do 28 kilograma. Državno prvenstvo održano je u Podgorici u subotu.

Napomene radi, Ðorða je osvajač državnog prvenstva u kik boksu, i zlato s međunarodnih turnira u Brazilskoj džiu džici i kik boksu.

Nedjelja, 29. listopada 2023.

Sinoć je u Velikoj dvorani tivatskog Centra za kulturu gostovalo Hrvatsko glazbeno društvo Sveta Cecilija s Korčule, u organizaciji Zajednice Hrvata i prijatelja – CG i suradnji s Centrom za kulturu Tivat.

Anita Šimurina, autorica projekta Hrvatska kulturna na baština sa otoka/Vitezovi sa Korčule-Moreška, na samom početku pozdravila je nazočne te poželjela ugodnu večer.

Velebit Veršić, predsjednik Društva, izrazio je zadovoljstvo dolaskom i mogućnošću da prezentiraju  hrvatsku kulturnu baštinu i sve ono što trebamo čuvati i njegovati zbog svojih predaka.

Judo klub Tivat jučer je nastupio na Državnom prvenstvu Crne Gore za Poletarce, koje se održavalo u Podgorici.

„Takmičenje u uzrastu 2013., 2014., i 2015. godište. Poveli smo 10-ak svojih takmičara i takmičarki na najjačem za njih turniru. Kao i uvijek na Državnim prvenstvima borbe su bile jake, konkurencija velika, teško se dolazi do medalje.   Sa velikim ponosom ističemo da imamo dva prvaka države Crne Gore.

 Ksenija Kasalica u kategoriji do -18kg.  

Đorđa Pean u kategoriji -28kg.

Stranice