srpnja 2023

Ponedjeljak, 31. srpnja 2023.

Zelena boja, boja prirode, zelenih livada, krošnji drveća i raznoraznih biljaka, predstavlja odmor za oči, ali i kako neki psiholozi kažu, recept za umirivanje i smirenje. S obzirom da je zelena boja, boja biljaka, koje nam daju kisik, bez kojih život ne bi bio moguć, i zbog kojih sa svakim ovim udahom živimo, predstavlja upravo život, nadu i sudbinu.

Ponedjeljak, 31. srpnja 2023.

U prethodne tri emisije  „Sasvim običan svijet“  govorili smo o ljetnikovcima Tivta. U današnjoj, posljednjoj,  četvrtoj emisiji iz serijala Ljetnikovci Tivta,  gospođa Jadranka Fažo Đuranović donijela nam je priču o ljetnikovcu Vrachien ( Vrakjen ) i ljetnikovcu Jacogna ( Jakonja ).

Emisiju u cijelosti možete poslušati u nastavku.

 

Emitirano: 
Nedjelja, 30. srpnja 2023.

„Tentanje, oli zadijevanje“.

Emitirano: 
Subota, 29. srpnja 2023.

O običnoj domaćoj maći.

Općina Tivat uvela je mogućnost online plaćanja poreza, taksi i naknada. Odabirom opcije „servis građana“ na naslovnoj strani općinske internet prezentacije (www.opstinativat.me), u padajućem meniju pojavljuje se podnaslov „online plaćanje“. Na linku https://opstinativat.me/payonline/ moguće je izvršiti uplatu poreza na nepokretnosti, turističke takse i naknade za lokalne puteve.

Ponedjeljak, 31. srpnja 2023.

Drugog kolovoza, na blagdan Gospe od Anđela, sveta misa će biti  u 8 sati, u istoimenoj crkvi na Verigama.

 

Susret ženskih ekipa : Brđanke  - Nevješte i Kalimanjke i Šjore od mota, odmjerile su  sinoć snage na zogovima  ( Đurđevo  brdo)  te pokazale da  bućanje nije samo muški sport.

Rezultati:

Nevješte -  Brđanke 0:2

Šjore od mota  - Kalimanjke 2:0

Klub Brđanin darovao je  svim prisutnim damama  crvene ruže, a u  glazbenom dijelu nastupila  je Isidora Nikolić.

Večeras od 18 sati igraju:
PMC - ROGAČ
PRO BASKET - BURA

Subota, 29. srpnja 2023.

Danas u večernjim satima stotine ljudi okupit će se u Veloj Luci, petu godinu za redom od kako nas je napustio legendarni Oliver Dragojević, kako bi mu kroz njegove pjesme odali počast i prisjetili se svih onih lijepih uspomena koje ih vežu uz njega.

Na V. Hrvatskim svjetskim igrama u Zagrebu sudjelovanje su uzeli i Hrvati iz  Crne Gore, tj. Tivta i Kotora. Uz koordinaciju i aktivno sudjelovanje Ilije Janovića, malonogometna ekipa  u sastavu : Ilija Janović, Krsto Krstović, Romeo Lukšić, Šime Kokić, Mislav Matišić, Uglješa Vukašinović, Ivan Čule,    osvojila je  broncu, kao  i treće mjesto u izravnom duelu s Hrvatima iz Njemačke,  u jakoj konkurenciji od 9 ekipa. Bućari u sastavu:  Ilko Petković, Dejan i Anton Petković su u disciplini -  par klasično,  u veoma jakoj konkurenciji,  uzeli zlato i opravdali očekivanja.

Petak, 28. srpnja 2023.

Autorska izložba  Antuna Sbutege, pod nazivom „Itaka“, u sklopu programa Kotor Art-a, bit će otvorena  u  Galeriji Pomorskog muzeja,  2. 8.  (srijeda), u 20 h.

Stranice