Izložba fotografija "Adriatic Artist"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 19. srpnja 2014. - 10:43
Autor: 

"Adriatic Artist" naziv je izložbe fotografija koja je otvorena sinoć u Galeriji ljetnjikovca „Buća“ u Tivtu. Radi se o kolektivnoj izložbi 29 autora koji su predstavili svoje fotografije.

Izložbu je otvorio producent u Centru za kulturu Tivat, Neven Staničić koji je kazao da je s umjetničkog aspekta interesantno da je fotografija ponovno isprintana drukčija nego ona na ekranu. 

„Da li će utisak biti pravi ili ne, od toga će zavisiti hoće li izložba biti prva ili posljednja – „tradicionalna“ sa ovakvim ambicijama i učesnicima. Sa druge starne Jadran je garancija beskonačne inspiracije", kazao je Staničić.

"Adriatic Artist" je bila ideja slikara, Borisa Dragojevića, u stvari je javna grupa nastala na facebook-u. Cilj joj je da oko sebe okupi profesionalne umjetnike koji u svom opusu imaju Jadran i Mediteran kao svoje nadahnuće.

„Tu imaju svoje mjesto i nadareni amateri i svi oni koji mogu dat svoj kreativni doprinos našoj maloj skupini...Grupa je predviđena kao izlagačka i po tome se razlikuje od klasične face druženja“ – kazao je slikar Boris Dragojević.