„Ćelava pjevačica“ ovoga vikenda u Velikoj dvorani CZK -a

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 26. srpnja 2024. - 12:09
Autor: 

Kazališna predstava „Ćelava pjevačica“,  koju je režirao Jagoš Marković, bit će izvedena ove subote i nedjelje u, 21.30 h,  u Velikoj dvorani  Centra za kulturu Tivat, na Festivalu mediteranskog teatra "Purgatorije“. 

„Novu verziju drame kojom je pedesetih godina prošlog vijeka ustanovljen novi žanr, teatar apsurda, Marković je režirao u produkciji Centra za kulturu Tivat. On je odlučio da njenu radnju iz Londona, preseli u Boku Kotorsku u stan jedne gospodske kotorske familije, te da britansku uštogljenost originalnih aktera ove drame pretvori u mediteransku lepršavost, ali i fjaku tako karakterističnu za žitelje našeg zaliva. Ključnu ulogu u tome imao je prevod Joneskove drame na bokeški dijalekt i njeno prilagođavanje lokalnim prilikama, smjeli zahvat koji potpisuje Neven Staničić“.

U predstavi igraju - Olga Odanović i Branko Vidaković kao bračni par Borio, Momčilo Otašević kao gospodin Lazari i Dubravka Drakić kao njegova koketna supruga, Branimir Popović kao u prostoru, vremenu i emocijama poluizgubljeni Kapo pompijeri i Sandra Bugarski kao služavka Meri od Merica. 

Predstava je premijeru imala na prošlogodišnjem Festivalu mediteranskog teatra „Purgatorije”, i na dosadašnjih 6 festivala osvojeno je 18 nagrada.

Kupovina ulaznica moguća je na blagajni Centra za kulturu Tivat od 10:00 do 14:00 h i na blagajni Ljetne pozornice od 19.00 h  do  22.00 h, dok će na dan predstave kupovina ulaznica biti u istim terminima na blagajni Centra za kulturu Tivat.  Informacije na broj  +382 69 342 799.