Konferencija o zaštiti kulturne baštine u kriznim uvjetima

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 20. ožujka 2021. - 8:22
Autor: 

Na Konferenciji sudjeluje gotovo 130 izlagača – stručnjaka iz područja zaštite materijalne kulturne baštine kao i stručnjaka iz područja sigurnosne politike i upravljanja civilnom zaštitom iz 21 zemlje te 500 drugih sudionika iz 53 zemlje

U organizaciji NSK 18. ožujka započela je trodnevna međunarodna konferencija o zaštiti kulturne baštine u kriznim uvjetima. Ministrica kulture i medija Republike dr. sc. Nina Obuljen Koržinek otvorila je međunarodnu konferenciju Solidarnost u kulturi: zaštita kulturne baštine u kriznim uvjetima, koja se do 20. ožujka održava u online okruženju u organizaciji Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Na Konferenciji sudjeluje gotovo 130 izlagača – stručnjaka iz područja zaštite materijalne kulturne baštine kao i stručnjaka iz područja sigurnosne politike i upravljanja civilnom zaštitom iz 21 zemlje te 500 drugih sudionika iz 53 zemlje. Prigodnim riječima u programu svečanog otvaranja obratile su im se i glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu prof. dr. sc. Ivanka Stričević, predsjednica Programskog i Organizacijskog odbora Konferencije i voditeljica odjela Zaštita i pohrana NSK dr. sc. Dragica Krstić te članica Programskog odbora Konferencije i arhivistica u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu dr. sc. Tamara Štefanac.

Više informacija o Konferenciji dostupno je na njezinoj mrežnoj stranici http://hpcc.nsk.hr/.

 

Izvor: matis.hr