Hrvatski akademski zbor Ivan Goran Kovačić u Bogorodičinoj crkvi na Prčanju

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 15. srpnja 2022. - 8:44
Autor: 

Hrvatski akademski zbor Ivan Goran Kovačić nastupit će 16.7., u Bogorodičinoj crkvi na Prčanju, s početkom u 21 h. Kao najbrojniji amaterski zbor, pod dirigentskom palicom Luke Vukšića, na koncertu Hrvatska horska duhovna muzika izvest će program koji kronološki vodi kroz stoljeća  hrvatskog a cappella glazbenog stvaralaštva, od glagoljaškog crkvenog pjevanja pa sve do 21. st. Koncert se održava uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Veleposlanstva Hrvatske.

Međunarodni festival KotorArt ovog ljeta  se održava u periodu od 1. 7. do 14. 8., s bogatim i raznovrsnim programom, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Općine  Kotor, uz podršku Europske unije, Fonda za Zapadni Balkan, brojnih veleposlanstava u Crnoj Gori i drugih značajnih partnera i sponzora.

Osiguran  je besplatan prijevoz solarnim brodom sa kotorske Rive do Prčanja i nazad, za ograničen broj ljudi. Prijava za zainteresirane, do popunjavanja mjesta je na e-mail protokol@kotorart.me s imenom i prezimenom putnika. Polazak broda „Elettra" iz Kotora je u 20.15h u dijelu Rive preko puta parka i autobusnog stajališta, a povratak po završetku koncerta, oko 22.30h.