Promocija monografije o Bokeljskoj mornarici

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 24. srpnja 2022. - 8:09
Autor: 

Promocija monografije Bokeljska mornarica, nematerijalna kulturna baština čovječanstva, autora  prof. dr . Antuna Sbutege, admirala Mornarice,  bit će održana u Samostanskom kompleksu sv. Nikole na Prčanju, 25. 7., s početkom u 21 h. 

"Radi se o publikaciji koja obuhvata period od 12 vijekova trajanja ovog udruženja, prezentovanom u štampanom izdanju u tiražu od 500 primjeraka, sa bogatim ilustracijama. Pored samog autora, gospodina Antuna  Sbutege, na promociji  će govoriti: gospodin  Ratimir Martinović, generalni i umjetnički direktor KotoArt festivala, gospodin Andro Radulović, direktor Pomorskog muzeja Crne Gore u Kotoru i gospodin  Slavko Dabinović.

“Festival ovom publikacijom doprinosi čuvanju i unaprijeđenju naše vrijedne kulturne baštine i tradicije.  Izdavanje knjige su pomogli Ministarstvo kulture i medija, Opština Kotor, Međunarodni festival KotorArt Don Brankovi dani muzike, Pomorski muzej Crne Gore u Kotoru i Crnogorska plovidba AD Kotor”.

“Obezbjeđen je besplatan prevoz solarnim brodom sa kotorske Rive do Prčanja i nazad, za ograničen broj ljudi. Prijava za zainteresovane, do popunjavanja mjesta, je na e-mail adresu protokol@kotorart.me sa imenom I prezimenom putnika. Polazak broda "Elettra" iz Kotora je u 20.15h u dijelu Rive preko puta kotorskog Markata, a povratak po završetku programa, oko 22.30h” – poručuju organizatori.