Prčanj – koncert zbora Collegium Musicum

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 16. kolovoza 2022. - 10:45
Autor: 

U Bogorodičinoj crkvi, Prčanj, večeras, s  početkom u 21 sat,  nastupit će akademski zbor Collegium Musicum iz Beograda.

„Tragovi iz sazvežđa Regula projekt je kojim Collegium Musicum, pod upravom Dragane Jovanović, odaje počast svom osnivaču i dirigentu, mentoru i prijatelju, profesorki Darinki Matić Marović. Koncert čine kompozicije koje je Matić Marović najviše voljela i izvodila. Darinka Matić Marović bila je prva žena dirigent, prva žena dekan na Fakultetu umetnosti u Beogradu i prva žena rektor Univerziteta umetnosti u Beogradu. Collegium Musicum vodila je od njegovog osnivanja, 1971. godine.Partneri koncerta su: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Opština Stari grad Beograd i Collegium Musicum“.

Zbog razvoja epidemiološke situacije, na događajima Međunarodnog festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike prisustvo zainteresirane publike je moguće isključivo uz prethodnu prijavu, do popunjavanja mjesta. Prijave za naredne dane festivala,  s imenom i prezimenom gosta, potrebno je poslati  na adresu protokol@kotorart.me

Osiguran je besplatan prijevoz solarnim brodom sa kotorske Rive do Prčanja i nazad, za ograničen broj ljudi. Prijava za zainteresirane, do popunjavanja mjesta, je na e-mail adresu protokol@kotorart.me s imenom i prezimenom putnika.

Polazak broda "Elettra" iz Kotora je u 20h u dijelu Rive preko puta kotorskog Markata, a povratak po završetku programa, oko 22.30h.