Žensko tijelo i nevrijeme kao inspiracija

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 03. travnja 2016. - 9:41
Autor: 

U Galeriji ljetnikovca Buća u Tivtu sinoć je otvorena izložba fotografija „Storm“ našeg sugrađanina Mihaela Đuričića. Brojni ljubitelji fotografije okupili su se da pogledaju njegovu drugu po redu samostalnu izložbu.

Nazočnima se obratio ravnatelj Centra za kulturu Tivat Vojislav Kaluđerović: „Mjesec april je mjesec kada Centar za kulturu tradicionalno obilježava mjesec fotografije. Tako je i ove godine, a prva izložba je našeg velikog umjetnika i fotografa Mika Đuričića. Ovo je njegova druga samostalna izložba; prva je bila 2012. godine u foajeu Centra za kulturu Tivat“.

Izložbu je otvorio fotograf Đorđe Živaljević: “Ova tematika mi je jako bliska, fotografisanje žena i ženskog tijela, ali ovo što je Miko uspio da uradi ovdje jeste nešto što je na mene ostavilo jak utisak: jako puno drame i vidi se da je nešto rađeno sa jako pažnje. Kada sam vidio drugi dio izložbe, gdje je Miko uspješno kombinovao fotografije nevremena ili južine sa dijelovima ženskog tijela. To je meni napravilo jednu dilemu. Da li je to žensko tijelo objekat ili subjekat? Da li ono trpi tu oluju ili izaziva? Tako da vas ja pozivam da pogledate izložbu i pokušate odgonetnuti tu moju ideju“.

Više pogledajte u našoj fotogaleriji.