Večer crnogorskih klapa

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 22. studenog 2014. - 23:00
Autor: 

Večeras je u crkvi Sv.Duha u Kotoru održan koncert crnogorskih klapa, ukupno njih dvanaest, a u okviru proslave Dana Općine Kotor. Organizator večeri je NVU Međunarodni festival klapa Perast, pod pokroviteljstvom Općine Kotor.

Program je otvorila ženska klapa “Bisernice Boke” pjesmom “Oj Kotore, Kotore”, nakon koje se nazočnima obratila ravnateljica Muzičke škole Marina Dulović i zahvalila u ime Upravnog odbora Festivala, u ime domaćina- Muzičke škole i u svoje osobno ime. Dulović je istakla kako je Festival klapa opravdao svoje postojanje i pokazao da se čvrsto drži na kulturnoj mapi Crne Gore. Također je istakla zadovoljstvo što je nagrada “21.novembar” zasluženo dodijeljena posthumno prof. dr. Milji Radulović, s kojom je imala čast surađivati u Upravnom odboru Festivala, i za koju ima samo riječi hvale najprije kao velikog čovjeka, intelektualca širokog spektra, osobu blage naravi i vedrog duha, i vjeruje da će lik prof. Radulović ostati da leluja ovim gradom kojeg je voljela ne manje nego svoj Perast.

Potom je Dulović zahvalila generalnom pokrovitelju Općini Kotor i ostalim sponzorima, te je  program nastavljen s prepoznatljivim klapskim numerama. Na kraju večeri, uz instrumentalnu pratnju sastava Lungo Mare, sve klape su zajedno otpjevale “Bokeljsku noć” na opće oduševljenje publike.

Kako je bilo na još jednom sjajnom koncertu u Kotoru pogledajte u našoj galeriji.