TERANKE U ŽENSKOJ A SIGNUM U MJEŠOVITOJ KATEGORIJI - PRVA MJESTA

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 04. kolovoza 2012. - 11:01
Autor: 

Na Trgu ispred crkve Sv.Nikole u Perastu u petak je i službeno otvoren 11. Festivala klapa Perast 2012. koji je od ove godine prvi puta u sklopu Kotor Arta. Festival je otvorila dr. Marija Radulović predsjednica Udruženja kalapa Perast.
Nakon svečanog otvaranja u prvoj takmičarskoj večeri nastupili su šest ženskih i pet mješovitih klapa iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. U konkurenciji ženskih klapa prema ocjeni stručnog žirija prvo mjesto pripalo je klapi Teranke iz Pule, druge su bile Fortuna iz Dubrovnika a treću nagradu osvojila je klapa Drača iz Mostara.

U kategoriji mješovitih klapa prema ocjeni žirija prvo mjesto je pripalo je klapi Signum iz Čapljine, drugo klapi Kurenat sa Mljeta treće Boka Nostra iz Kavča.
Nagrada publike pripala je mješovitoj klapi Castel Nuovo iz Herceg Novog i ženskoj klapi Teranke iz Pule.
Festivalske klape su ocjenjivala dva stručna žirija. Žiri za klapsku pjesmu koga su činili dr Jure Šaban Stanić, predsjednik i članovi prof Željko Vlaho, Jasna Jeknić Stijović, Tamara Jovićević, Vili Ferdinandi, mr Zlata Marijanović i Vladimir Begović i žiri za najbolji tekst nove kompozicije Jakša Fijamengo, predjednik, prof.dr Gracijela Čulić, književnik Ante Mekinić, pjesnikinja Dubravka Jovanović i Ružica Danilović.
U revijalnom dijelu nastupali su violončiečistkinja Ana Dulović u pratnji pijanistkinje Ane Mihaljević i kvarteta "Talija" iz Kotora profesorice kotorske muzičke škole "Vida Matijan" Tamare Knežević, Angela Mijušković, Andre Petrović i Dunje Vasiljević.
Druge takmičarske večeri Međunarodnog festivala klapa Perast, u nedjelju 5. kolovoza u 21 sat a nastupaju muške klape i kategorija nove kompozicije.