Danijel Krivokapić - ponos Kotora

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 24. travnja 2015. - 10:15
Autor: 

U slovenačkom gradu Kranju  minulog (vikenda 18.04.2015) organizirano je otvoreno prvenstvo istocne Europe u ADCC submissionfighting-u ( ADCC Eastern European Open Championship 2 ). ADCC natjecanje je u svijetu poznato kao najprestižnije natjecanje u borilačkim vještinama  kao što su brazilski jiu-jitsu , judo , MMA , rvanje , sambo i slicne.

Pobjedu na natjecanju moguće je ostvariti putem bodova , sudijskom odlukom ( ukoliko je rezultat nerješen ) ili predajom putem poluga na raznim djelovima tijela i gušenjem.

Na ovom natjecanju sudjelovali su borci iz Slovenije , Srbije , Hrvatske , Italije , Slovacke, a kao jedini prestavnik Crne Gore nastupio je Danijel Krivokapić iz Kotora, koji je osvojio  dvije  zlatne medalje: u kategoriji do 66 kg i apsolutnoj otvorenoj kategoriji .

Danijel Krivokapić trenutno zivi u Sloveniji i trenira u jednoj od najboljih skola brazilskog jiu-jitusa u ovom dijelu Europe - Alliance Red Eagle koju vodi učenik Romera Jacarea Cavalcantnija - trener i majstor Neven Polajnar Ljekocevic. Ova škola osvojila je i nagradu za najbolji klub i najboljeg borca natjecanja.