Mladi kotorski vaterpolisti među najuspješnijima u svijetu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 29. lipnja 2015. - 9:31
Autor: 

Osmu godinu za redom u talijanskom gradu Lignano Sabbiadoro održava se vaterpolo turnir "HaBaWaba" za djecu uzrasta do 11 godina. Naziv HaBaWaBa izvedenica je od naziva "Happy Baby Water Ball", a samo natjecanje smatra se neslužbenim prvenstvom svijeta za ovaj uzrast.

I ove godine među 120 ekipa  i 1400 sudionika ovog natjecanja iz ukupno 15 država natjecale su se i vaterpolo ekipe iz Kotora - VA Cattaro i VK Primorac.

 

Mladi vaterpolisti VA Cattara osvojili su sjajno treće mjesto sa skorom od 10 pobjeda, 1 porazom i gol razlikom 106-33. Za Cattaro su igrali: Miloš Vukašinović,Tomo Vičević,Petar Pajović,Matija Marković,Đorđe Veselinović,Pavo Vičević,Danijel Kalezić,Vasilije Zvicer,Relja Vukanić,Danilo Peraš i kapiten Ivan Marković koji je postigao impozatnih 44 gola na ovom natjecanju.

Ekipu su pripremili i vodili treneri Željko Vičević i Nenad Vukanić.

Također vrlo dobro plasirana je i ekipa VK Primorca 1, koja je osvojila odlično peto mjesto na ovom natjecanju. Dječaci koji su igrali za Primorac su: Jakov Bulajić, Josip Reichel, Pavle Krivokapić, Miloš Vukšić, Milan Vulović, Balša Vučković, Nikola Vukčević, Luka Samardžić i kapiten Neđo Baštica. Trener koji je vodio ekipu je Đorđe Radošević.

 

Uspjeh mladih kotorskih sportaša potvrda je predanog rada i ljubavi prema ovom sportu i gradu kojeg dječaci predstavljaju.