Tradicionalna humanitarna akcija Help Portrait

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 02. prosinca 2014. - 11:07
Autor: 

U susret praznicima, Tivat će i ove zime biti jedini grad u Crnoj Gori u kome se organizuje međunarodna manifestacija Help Portrait, čiji je osnovni cilj da se fotografijom prolaznika sakupi novac za one kojima je najpotrebniji.

Help Portrait će se održati u četvrtak, 04. decembra od 12h do 15h, u restoranu One u organizaciji Porta Montenegra. Veri Veroza, Miko Đuričić i ostali tivatski fotografi će praviti profesionalne portrete svih prolaznika i gostiju, a čitav prihod od prodatih fotografija bit će namijenjen za kupovinu reanomobila za službu tivatske Hitne pomoći.

Akciju Help Portrait podržat će frizerski salon Vlado Hair Design, čiji će članovi tima biti zaduženi za frizuru i šminku svih koji budu zainteresirani za profesionalne portrete, a domaćin će i ove godine biti restoran One, koji će svim prisutnima služiti besplatne tople napitke i slatkiše.

Inače, akciju Help Portrait je osmislio i pokrenuo poznati američki fotograf Jeremy Cowart. Ideja je prerasla okvire lokalnog djelovanja i proširila se na cijeli svijet, kojem se priključila i Crna Gora. Od 2009. godine kroz ovaj projekt urađeno je preko 326.858 portreta, u preko 67 zemalja svijeta.