Humanitarna akcija Help Portrait u Portu Montenegru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 07. prosinca 2017. - 8:48
Autor: 

Ususret blagdanima, Porto Montenegro i ove zime širi dobru atmosferu darivanja i brige o drugima - međunarodna humanitarna akcija Help Portrait s ovogodišnjim sloganom „Mali grad sa velikim srcem“  održat će se u petak, 8.12.,  od 11h do 15h, ispred restorana One u Portu Montenegru.

Kao i svake godine, fotografi Veri Veroza, Zoran Radonjić, Ognjen Vlahović i Marija Marović će raditi profesionalne portrete prolaznika i gostiju, a čitav prihod od prodanih fotografija bit će namijenjen djeci sa smetnjama u razvoju, za čije se programske sadržaje brine NVO Evropski dom.

Akciju Help Portrait svake godine podržava frizerski salon Vlado Hair Design, čiji će članovi tima biti zaduženi za frizuru i šminku svih koji budu zainteresirani za profesionalne portrete, a domaćin će i ove godine biti restoran One, koji će svim prisutnima služiti besplatne tople napitke i lokalne slatkiše.

Help Portrait projekt osmislio je i pokrenuo poznati američki fotograf Jeremy Cowart. Ideja je prerasla okvire lokalnog djelovanja i proširila se na cijeli svijet kojem se priključila i Crna Gora. Od 2009. godine u ovom projektu urađeno je preko 381.856 portreta, u 67 zemalja svijeta, na 3049 realizirana događaja – Porto Montenegro je već osmi put dio ovih globalnih statističkih podataka i Help Portrait akcije. Ovim događajem Porto Montenegro promovira  razumijevanje problema osoba s posebnim potrebama i daje potporu za dignitet, prava i dobrobit osoba s  svim ovim problemima.