Humanitarna akcija help portait u Porto Montenegru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 30. studenog 2016. - 9:13
Autor: 

Ususret praznicima, Porto Montenegro i ove zime širi dobru atmosferu darivanja i brige o drugima - međunarodna humanitarna akcija Help Portrait održat će se u petak, 2. prosinca od 11 do 15 sati, ispred restorana One u Porto Montenegru.

Kao i svake godine, Veri Veroza i ostali tivatski fotografi radit će profesionalne portrete prolaznika i gostiju, a čitav prihod od prodatih fotografija bit će namijenjen djeci sa smetnjama u razvoju, za čije se programske sadržaje brine NVO Evropski dom.

 

Akcija Help Portrait realizira se u suradnji sa TO Tivat, a podržat će je frizerski salon Vlado Hair Design, čiji će članovi tima biti zaduženi za frizuru i šminku svih koji budu zainteresirani za profesionalne portrete, a domaćin će i ove godine biti restoran One, koji će svim prisutnima služiti besplatne tople napitke i lokalne slatkiše.

 

Help Portrait projekt osmislio je i pokrenuo poznati američki fotograf Jeremy Cowart. Ideja je prerasla okvire lokalnog djelovanja i proširila se na cijeli svijet kojem se priključila i Crna Gora. Od 2009. godine u ovom projektu urađeno je preko 370.825 portreta, u 67 zemalja svijeta, na 2803 realizirana događaja. Porto Montenegro se već sedmi put priključuje ovoj globalnoj akciji, a već sutradan 3. prosinca svijet obilježava Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, tako da ovim događajem Porto Montenegro promovira razumijevanje problema osoba sa posebnim potrebama i daje potporu za dignitet, prava i dobrobit osoba sa svim ovim problemima.