Humanitarna akcija Help Portrait u petak

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 03. prosinca 2019. - 12:20
Autor: 

 Ususret praznicima, Porto Montenegro i ove zime širi dobru atmosferu darivanja i brige o drugima - međunarodna humanitarna akcija Help Portrait sa sloganom Mali grad sa velikim srcem, po deseti put, održat će se u petak, 6. 12., od 11h do 15h, ispred restorana One i u vinariji Crush u Portu Montenegru. Kao i svake godine, Veri Veroza i Zoran Radonjić, fotografi,  radit će profesionalne portrete prolaznika i gostiju, a čitav prihod od prodanih fotografija bit će namijenjen djeci sa smetnjama u razvoju, za čije se programske sadržaje brine NVO „Evropski dom“.

Akciju Help Portrait svake godine podržava frizerski salon Vlado Hair Design, čiji će članovi tima biti zaduženi za frizuru i šminku svih koji budu zainteresirani i za profesionalne portrete, a domaćin će i ove godine biti restoran One i vinarija Crush Wine Station, koji će svim prisutnima služiti besplatne tople napitke i lokalne slatkiše. Događaj je podržan i od lokalne firme Freejack.

Help Portrait projekt osmislio je i pokrenuo poznati američki fotograf Jeremy Cowart. Ideja je prerasla okvire lokalnog djelovanja i proširila se na cijeli svijet kojem se priključila i Crna Gora. Od 2009. godine u ovom projektu urađeno je preko 432.856 portreta, u 67 zemalja svijeta, na 3087 realizirana događaja – Porto Montenegro je već deseti put dio ovih globalnih statističkih podataka i Help Portrait akcije. Ovim događajem Porto Montenegro promovira razumijevanje problema osoba s posebnim potrebama i daje potporu  za dignitet, prava i dobrobit osoba sa svim ovim problemima.