Predavanje i promocija knjige u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 24. siječnja 2019. - 9:05
Autor: 

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor / Gradska biblioteka i čitaonica u srijedu 30. 1. u Multimedijalnoj dvorani Kulturnog centra, s početkom u 19 sati organiziraju predavanje „Od mora do vrha – Iran Damavand 2017.“ i promociju knjige „Želim dotaknuti nebo“, mladog koprivničkog visokogorca i putopisca Mateja Perkova.

Mjesec dana provedenih u Iranu bilo je dovoljno kako bi se najviši azijski vulkan (5671 m) ispenjao od obale Kaspijskog mora. Drevna Persija putniku namjerniku kazuje mnogo priča, ali najčuvenija od svih jeste ona o susretljivosti i dobroti njenih stanovnika. Na svom putu koji je počeo od pješčane plaže, Matej je prolazio kroz džunglu, polja riže, planine i veličanstveni kanjon Haraz. Iskusio je ritam milijunskog Teherana, degustirao lokalne specijalitete...

Sve to i još mnogo više predstavit će na svom predavanju uz mnoštvo atraktivnih fotografija!

U sklopu predavanja Matej Perkov predstavit će novu knjigu „Želim dotaknuti nebo“. U svojoj knjizi, uz mnoštvo zanimljivih fotografija, autor se potrudio ispričati svoje viđenje planinske romantike. Ljubitelji putopisa s tematikom planinarstva i outdoor sportova uživat će u ovom štivu, koje će ih potaći da razmisle o svemu onom što ih može obogatiti svaki put kada odluče svoje vrijeme provesti u prirodi.