Općina Tivat nagradila najbolje đake iz RE populacije

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 14. lipnja 2017. - 9:28
Autor: 

Odlične đake pripadnike RE populacije, Općina Tivat – Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti, nagradila je tabletima marke “Lenovo”, za postignut uspjeh i izuzetno zalaganje. Uručivanje nagrada upriličeno je danas jučer u  Kancelarjii RE asistenta i medijatora u nastavi u OŠ “Drago Milović” u Tivtu.

Nagrađeni za izuzetan uspjeh su: Sabina Ramaj iz I. razreda, Đulijano Baljaj iz IV. razreda, Sabrija Ramaj iz IV. razreda i Matej Vučković iz V. razreda.

Ispred Kancelarije RE asistenta i medijatora u nastavi, Ljuljeta Baljaj Vučković je istakla: „Želim da se zahvalim svima na podršci, posebno nastavnom osoblju bez čije podrške ovaj uspjeh sa djecom koja se integrišu u sredinu u kojoj žive ne bi bio moguć. Takođe, zahvaljujem direktorici škole Ružici Lazarević koja podržava rad Kancelarije i sa kojom imamo dobru saradnju“. Baljaj Vučković je dodala da školu trenutno pohađa 93 đaka pripadnika RE populacije, od kojih je petero u srednjoj školi.

Ana Ivanović, savjetnica u Sekretarijatu za kulturu i društvene djelatnosti je ovom prigodom rekla: „Znajući koliki je značaj uključivanja djece RE populacije u obrazovni sistem, odlučili smo nagraditi najbolje medju njima, baš kako bi ih motivisali da budu još bolji tokom daljeg školovanja“.

Nagrade najboljima predstavljaju poticaj, a Općina Tivat će u jednakoj mjeri nastaviti pružati potporu uspješnom i nagrađivanom projektu “Kancelarija RE asistenta i medijatora u nastavi”, koji je prethodnih godina realiziran uz potporu Savjeta Europe.