Natjecateljska predstava “Umišljeni bolesnik” u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 20. srpnja 2016. - 9:48
Autor: 

U petak,  22. srpnja, u okviru 11. Festivala mediteranskog teatra “ Purgatorije ” bit će izvedena natjecateljska predstava    “Umišljeni bolesnik” u produkciji GDK Gavella Zagreb.

Režiju potpisuje Krešimir Dolenčić, a u predstavi igraju Enes Vejzović, Barbara Nola, Anja Đurinović, Anja Šovagović Despot, Sven Šestak,  Igor Kovač i drugi.

"Umišljeni bolesnik" ("Le Malade imaginaire"), komedija-balet u tri čina, posljednje je Molierovo djelo, premijerno izvedeno 1673. godine. Veliki komediograf i glumac, dugo bolestan od tuberkuloze, kolabirao je na četvrtom izvođenju, u ulozi Argana, te je ubrzo preminuo... Njegov tekst, međutim, nastavio je živjeti, pa je ova bespoštedna satira na temu ljekara i medicine, njihove pohlepnosti, do danas ostala stalnim gostom pozorišnih pozornica, neprestano provocirajući nove pristupe. Ovo muzičko-scensko djelo proizvod je Moliereove drske manirističke imaginacije, svjesno oslobođeno potrebe za umjerenošću i pokušaja da se oblikuje formalno besprijekoran materijal“.

Predstava će se igrati na Ljetnoj pozornici u Tivtu, u  21 sat i 30 minuta.