Osvrt na treći dan Kotorskog festivala pozorišta za djecu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 04. srpnja 2018. - 9:34
Autor: 

Treći dan 26. Kotorskog festivala pozorišta za djecu obilježile su predstave, radionice, koncerti, te književne promocije.

Najmlađoj Kotorskoj publici u  natjecateljskom kazališnom programu  sinoć se predstavio Teatar O. N. iz Njemačke s  izvedbom Let i pad.

Na Ljetnoj pozornici u 21:30 h izvedena je predstava Kinez Gradskog pozorišta iz Podgorice, koju je po drami Maje Todorović režirala Anja Suša. Glumci Goran Slavić, Jelena Simić, Emir Ćatović, kao i Dječji zbor  Zvjezdice kotorsku publiku su pokušali uvesti u svijet čarolije, ljubavi i razumijevanja.

U programu dječjeg scenskog stvaralaštva izvedena je iz vizure PPU Čarli Čaplin iz Podgorice Ekološka Crna Gora . Na ovaj način u Kotoru najmlađi su se na kreativan način bavili problemom ekološke Crne Gore.

Na Pjaci od kina sinoć je promovirana nova knjiga pjesama Trema crnogorskog pjesnika i glumca Dejana Đonovića, što je ujedno bio i uvod u Književni dio programa Kotorskog festivala pozorišta za djecu. Trema je druga po redu knjiga u ediciji Ćuk Kotorskog festivala pozorišta za djecu. Večer je bilo posvećeno ne samo promociji pjesama već i promociji izdavaštva dječje književnosti. U programu su usudjelovali brojni gosti koji su govorili najnovije pjesme Đonovića.

Za 4. 7. najavljena  je repriza predstave Let i pad, a kao druga natjecateljska predstava na Pjaci od kina bit će izvedena 1+1, edukativno-teorijski program nastavlja s besplatnim radionicama Razvoj glazbenog  talenta i Napravimo kineskog zmaja.