Izložba slikara Vučića Ćetkovića

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 17. srpnja 2015. - 8:55
Autor: 

Izložba slikara Vučića Ćetkovića pod nazivom „Linija i prostor“, postavljena je u izložbenom prostoru Upravne zgrade Porta Montenegra (u Domu Vojske), a posjetitelji i će moći da je vide do 15. kolovoza.

Nakon izlaganja na međunarodnom umjetničkom salonu „Carrousel du Louvre“ u Parizu, Vučić se tivatskoj publici predstavlja s novim umjetničkim ciklusom.

„Linija je polazište mog rada, osnovni vizuelni pojam i neodvojivi dio svega što nas okružuje. Liniju kao osnovno sredstvo promišljanja i izraza koristim podjednako i u disciplini crteža i u slikarstvu. Vjerujem da je u umjetnosti linija prava mjera, koja vodi kompozciju i dozvoljava umrežavanje, povezivanje tragova, kolora i površina, kroz konstrukciju formi koje ne moraju biti definitivne, a koje često upućuju na neograničenost. Čitav jedan apstraktan, a istovremeno figuralno sugestivan svijet, koji nastojim da predstavim u mojim radovima, odražava prostore i predjele koji me inspirišu, i osjećanja koja me pokreću“, istakao je Ćetković.  

Vučić Ćetković se međunarodnoj publici predstavio i na izložbama u Francuskoj, Velikoj Britaniji i Austriji. Njegove slike i crteži se nalaze u privatnim kolekcijama diljem  svijeta. Dio radova je trajno postavljen i u apartmanima hotela Regent Porto Montenegro, na prijedlog poznatog dizajnera Tina Zervudachi-ja. 

Izložba je prodajnog karaktera.